Hukkuneen syyrialaispojan perhe pyrki Kanadaan – Turkki ottanut kiinni neljä epäiltyä

Pakolaiskriisin symboliksi noussut hukkunut syyrialaispoika pyrki perheineen Kanadaan, kertoi yksi perheen sukulaisista. Kolmevuotias Aylan Kurdi, hänen viisivuotias veljensä Galip ja äiti Rehan Kurdi hukkuivat, kun he yrittivät ylittää kapean salmen päästäkseen Turkista kreikkalaiselle Kosin saarelle. Perheen isä selviytyi, ja hänet vietiin sairaalaan turkkilaisen satamakaupungin Bodrumin lähellä.

Järkyttävä kuva kuolleesta lapsesta levisi torstaina maailman mediassa ja herätti vaatimuksia, että pakolaisten auttamiseksi on tehtävä enemmän.

Perhe oli paennut Pohjois-Syyriassa sijaitsevasta Kobanen kaupungista, jossa ääri-islamistinen Isis ja kurdit ovat taistelleet useiden kuukausien ajan. Perhe haki turvapaikkaa Kanadasta ja sai tukea sukulaisiltaan, jotka lupasivat tukea heidän asettautumistaan maahan. Kanada kuitenkin hylkäsi hakemuksen.

Kolmivuotias poika oli perheensä mukana ahtautunut veneeseen, joka oli tarkoitettu kantamaan viisi ihmistä, mutta johon lastattiin noin 15 henkeä. Laiva upposi ennen Kreikan rannikkoa. Ainakin 12 ihmistä hukkui, ja heistä viisi oli lapsia.

Turkin poliisi kertoi torstaina ottaneensa kiinni neljä ihmistä epäiltyinä osallisuudesta pakolaisten kuolemaan. Kaikki kiinniotetut olivat 30–41-vuotiaita syyrialaisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.