ITV: Theresa May on luvannut erota, jos brexit-sopimus hyväksytään

Britannian pääministeri Theresa May on luvannut erota tehtävästään, jos hänen neuvottelemansa brexit-sopimus hyväksytään parlamentin äänestyksessä, kertoo televisiokanava ITV. ITV:n mukaan May on antanut erolupauksen useille konservatiivipuolueen kovaa brexitiä kannattaville vaikuttajille.

ITV:n toimittaja Robert Peston kertoo saaneensa tietää asiasta luotettavilta lähteiltä. Toimittajan tietojen mukaan May ei kuitenkaan paljastanut yksityiskohtia siitä, milloin hän eroaisi, eikä lähtölupaukseen välttämättä luoteta.

Peston arvioi, että Mayn on mahdotonta saada taakseen tarpeeksi ääniä sopimuksen läpiviemiseen, vaikka uhraisikin itsensä. Toimittajan mukaan liian moni työväenpuolueen ja konservatiivien kansanedustaja on ottanut etäisyyttä Mayn politiikkaan, jotta sopimuksen läpiviennistä olisi toivoa.

Pestonin mukaan May tuskin saa edes kovan brexitin kannattajat tai Pohjois-Irlannin DUP:n edustajat taaksensa erollaan.

– He voivat hyvin sanoa kiitos ei ja äänestää häntä vastaan, vaikka May tarjoaisi itsensä rituaaliuhrina brexitin alttarille. Miksi he uhraisivat periaatteensa ja vieraannuttaisivat kannattajansa Mayn tuhoon tuomitun projektin vuoksi? Peston kysyy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

EU-komissio: Unioni on valmistautunut kovaan brexitiin

Britanniassa seurataan, miten May selviää brexit-suosta

Theresa May pitää kriisikokousta puolueensa brexit-änkyröiden kanssa

Britannian valtiovarainministeri pitää ehdotusta toisen brexit-kansanäänestyksen järjestämisestä "täysin johdonmukaisena"

Lontoon suurmielenosoituksessa vaaditaan uutta kansanäänestystä EU-erosta – "Monet brexitiä kannattaneista uskoivat valheisiin"