Ilmaisku tappoi kymmeniä siviilejä Syyrian itäosassa

Syyriassa 28 siviiliä on kuollut ilmaiskussa, kertoo sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö. Iskussa kuoli myös 26 ääriryhmä Isisin taistelijaa.

Isku tapahtui torstai-iltana Syyrian itäosassa Deir Ezzorin maakunnassa, jossa sekä Yhdysvaltain johtama liittouma että Venäjän tukemat Syyrian hallinnon joukot käyvät taisteluita Isisiä vastaan. Ilmaiskun surmaamat siviilit olivat kerääntyneet lähellä Irakin rajaa sijaitsevan tehtaan luo.

Toistaiseksi Syrian Observatory for Human Rightsilla ei ole tietoa siitä, oliko ilmaiskun tehnyt kone irakilainen vai kuuluiko se Yhdysvaltain johtamaan liittoumaan. Irakin koneet ovat viime aikoina tehneet iskuja Itä-Syyriassa, kun taas liittouman koneet ovat tukeneet kurdien johtamien taistelijoiden toimia Isisiä vastaan. Liittouma ei ole kommentoinut iskua.

Syyrian valtion uutistoimisto syytti iskusta Yhdysvaltain johtamaa liittoumaa.

Isis on menettänyt suurimman osan vuosina 2014 ja 2015 valtaamistaan alueista Irakissa ja Syyriassa, mutta Deir Ezzorissa sillä on vielä hallussaan pieniä alueita. Venäjän tukemat hallinnon joukot ovat taistelleet Isisiä vastaan Eufratin länsipuolella ja liittouman joukot joen itäpuolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.