Indonesialaisyhtiön turmakoneessa olleet noin 190 ihmistä ovat todennäköisesti kaikki kuolleet

Indonesiassa mereen pudonneessa matkustajakoneessa olleet 189 ihmistä ovat todennäköisesti kaikki kuolleet, ilmoittavat pelastusviranomaiset.

Pelastajat ilmoittavat löytäneensä koneen oletetulta putoamiskohdalta merestä ruumiinosia.

Indonesialaisen lentoyhtiö Lion Airin turmakone oli korjattavana Balilla teknisen pulman vuoksi, kertoo yhtiön toimitusjohtaja. Hän ei kerro tarkemmin, mistä oli kyse. Kone lennettiin korjauksen jälkeen Balilta Jakartaan.

Lentokoneen arvioidun putoamispaikan lähistöltä on löytynyt tavaraa, jonka arvellaan kuuluneen koneeseen tai sen matkustajille. Merestä on löytynyt muun muassa istuimia.

Koneen miehistö pyysi paluulupaa

Lennonjohto menetti yhteyden Jakartasta nousseeseen matkustajakoneeseen noin 13 minuuttia sen nousun jälkeen. Koneen miehistön kerrotaan pyytäneen vähän ennen putoamista lupaa palata Jakartaan.

Koneessa oli tuoreimman tiedon mukaan yhteensä 189 ihmistä, joista 178 oli aikuisia matkustajia, yksi lapsi ja kaksi vauvoja. Miehistön jäsenistä kaksi oli lentäjiä ja loput kuusi lentoemäntiä tai stuertteja.

Tiedossa ei ole, olivatko kaikki indonesialaisia vai oliko joukossa ulkomaalaisia. Indonesian valtiovarainministeriön mukaan koneessa oli parikymmentä ministeriön palkollista.

Koneen putoamisen syystä ei ole tietoa.

CNN:n mukaan lentokone oli noin 3  000 metrin korkeudessa, kun siihen menetettiin yhteys. CNN:n mukaan on epätodennäköistä, että säällä olisi jotain tekemistä asian kanssa.

Syöksyi kymmenien metrien syvyyteen

Kone oli matkalla Bangkan saarelle, ja lennon oli tarkoitus laskeutua Bangkan saaren suurimman kaupungin lentokentälle.

Lennonjohto menetti yhteyden koneeseen noin 6.30 maanantaina aamulla paikallista aikaa. Lion Airin JT 610 -lennon oli tarkoitus laskeutua määränpäähänsä kello 7.30.

Pelastusviranomaisten tiedottajan mukaan kone on pudonnut veteen noin 30–40 metrin syvyyteen. Hänen mukaansa koneen hylkyä etsitään.

CNN:n mukaan pelastusviranomaiset ovat lähettäneet tapahtumapaikalle veneitä, helikoptereita ja noin 130 pelastustyöntekijää. Viranomaisen mukaan noin 3–4 kilometrin päässä raportoidusta putoamispaikasta on havaittu muun muassa pelastusliivejä ja kännyköitä.

Maan katastrofiviranomaisten johtaja Sutopo Purwo Nugroho on tviitannut kuvia, joissa näkyy koneen osia ja ihmisten henkilökohtaisia tavaroita.

Pudonnut lentokone oli Boeing 737 MAX 8. Lentoyhtiön mukaan se oli uusi ja otettu käyttöön elokuussa. Sekä lentoyhtiö että Boeing lupaavat yhteistyötä ja apuaan turmatutkintaan.

Indonesialaisen Lion Airin koneet lentävät kotimaan lisäksi Singaporeen, Malesiaan, Saudi-Arabiaan ja Kiinaan.

Onnettomuus on todennäköisesti pahin lentokatastrofi Indonesiassa sitten vuoden 2014, jolloin lento-onnettomuudessa kuoli 162 ihmistä.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 10.05: Koneen miehistö pyysi palaamislupaa, virheellisessä versiossa luki, että konetta olisi pyydetty palaamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Beirutin räjähdyksen jäljiltä on edelleen kateissa kymmeniä ihmisiä – vainajien tunnistamisessakin vaikeuksia

Konflikti, jonka maailma unohti – Länsi-Saharan tilanne on yhä jumissa vuosikymmeniä siirtomaavallan päättymisen jälkeen

Intian onnettomuuskoneesta vuosi polttoainetta – "On ihme, ettei kone syttynyt tuleen"

Yön uutiskooste: Kiina haluaa "ennalta arvaamattoman" Trumpin häviävän vaalit, sanoo tiedusteluviranomainen

"Se olisi aivan kuin ydinpommi" – Hizbollahin johtaja haaveillut jo vuosien ajan ohjusiskusta Haifan sataman ammoniakkivarastoon

Kiinassa pohditaan, miten Hongkongiin syntyvä valtatyhjiö täytetään – vaalien siirtoa vuodella on perusteltu koronaviruspandemialla, mutta se ei välttämättä ole oikea tai ainakaan ainoa syy

CNN: Räjähteitä valmistava mosambikilaisyhtiö vahvistaa tilanneensa Beirutissa räjähtäneen ammoniumnitraatin – kymmeniä ihmisiä on yhä kateissa räjähdyksen jäljiltä

Mauritius julisti hätätilan mahdollisen ympäristökatastrofin vuoksi – karille ajaneesta laivasta vuotaa tonneittain öljyä mereen

Kiina haluaa "ennalta arvaamattoman" Trumpin häviävän vaalit, arvioi Yhdysvaltain tiedusteluviranomainen – Venäjä taas on ottanut tähtäimeensä demokraattien Bidenin

Matkustajakone suistui kiitotieltä ja katkesi kahtia Intiassa – ainakin 17 kuollut, kymmeniä loukkaantunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.