Intiassa jo yli puoli miljoonaa koronavirustartuntaa

Intiassa on vahvistettu jo yli 500  000 koronavirustartuntaa, selviää maan hallinnon lauantaina julkaisemista luvuista. Vuorokauden aikana uusia tartuntoja on vahvistettu Intiassa 18  500, mikä on uusi ennätys.

Viranomaisten mukaan koronavirukseen liittyviä uusia kuolemia on todettu viimeksi kuluneen vuorokauden aikana 385. Kaikkiaan koronakuolemia on ollut Intiassa tähän mennessä 15  685.

Intian koronaepidemian odotetaan olevan huipussaan vasta joidenkin viikkojen päästä. Asiantuntijoiden mukaan tautitapausten määrä voi ylittää miljoonan ennen heinäkuun loppua.

Rajapoliisit ja turvallisuusjoukot apuna koronataistelussa

Tartunnat ovat päässeet leviämään etenkin tiheästi asutuissa suurkaupungeissa. Eniten tartuntoja, liki 80  000, on nyt todettu Intian toiseksi suurimmassa kaupungissa Delhissä.

Paikallisviranomaiset ovat arvioineet, että tartuntojen määrä ylittää Delhissä puoli miljoonaa heinäkuun loppuun mennessä. Kaupungissa on jo nyt jouduttu käyttämään junavaunuja koronapotilaiden hoitotiloina ja otettu haltuun hotelleja ja juhlasaleja sairaaloiden kuormituksen helpottamiseksi.

Tim es of Indian mukaan Delhin suurimmassa koronakeskuksessa hoitoapuna ja mukana toimintaa pyörittämässä on yli 2  000 rajapoliisia ja turvallisuusjoukkojen jäsentä, joista osa on lääkäreitä.

Intiassa väkimäärään nähden melko vähän koronakuolemia

Intian hallintoa on arvosteltu siitä, että maassa on tehty liian vähän koronavirustestejä. Asiantuntijoiden mukaan tartuntojen määrä onkin todennäköisesti nyt todettua suurempi.

Intiassa on vahvistettu nyt neljänneksi eniten koronavirustartuntoja maailmassa Yhdysvaltojen, Brasilian ja Venäjän jälkeen. Asukasmäärään suhteutettuna koronakuolemien määrä on Intiassa kuitenkin monia muita maita huomattavasti pienempi. Worldometer-tilastosivun mukaan miljoonaa ihmistä kohti Intiassa on todettu tähän mennessä 11 koronaan liittyvää kuolemaa. Yhdysvalloissa vastaava luku on 386 ja Suomessa 59.

Intiassa on kuitenkin varauduttu tartuntojen määrän huomattavaan kasvuun lähiviikkoina.

–  Ellemme pysty noudattamaan tiukkaa sosiaalista etäisyyttä tai karanteenia, olemme todennäköisesti menossa kohti tilannetta, jossa tartuntojen määrä jatkaa lisääntymistään, kansanterveyden asiantuntija Anant Bhan kommentoi.

–  Toisin kuin Kiinassa, jossa pandemia oli suhteellisen keskittynyt Wuhanin ja muutaman muun kaupungin ympärille, Intiassa leviäminen on hajaantuneempaa, mikä tekee tilanteesta haastavamman terveydenhuoltojärjestelmälle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Niinistö: Rajojen sulkemista ei kohdistettu Ruotsia vaan virusta vastaan

Kiina aloitti uiguurien seuraamisen jo vuonna 2013 älypuhelimiin ujutetuilla vakoiluohjelmilla

Kiina toteuttaa uiguurien hidasta kansanmurhaa pakkosterilisaatioilla ja -aborteilla

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia – tartuntojen määrä maailmanlaajuisesti ylitti uuden rajapyykin

Korona ei näytä pelottavan ainakaan kaikkia suomalaismatkailijoita, pakettimatkojen varaaminen etelään käynnistynyt varsin vilkkaasti – "Tuntuu olevan patoutunutta matkustustarvetta"

Japanissa vanhainkoti jäi tulvan alle – 14 ihmisen uskotaan kuolleen

Yli sadan päivän kuiva kausi päättyi Englannin pubeissa, myös elokuvateatterit ja kampaamot saivat avata ovensa

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia

Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa puhunut Trump tuomitsi jälleen mielenosoitukset: "Vihaiset väkijoukot yrittävät repiä alas perustajiemme patsaat, töhriä pyhimmät muistomerkkimme ja vapauttaa väkivallan aallon kaupungeissamme"

Välimerellä siirtolaisia pelastavalle alukselle julistettiin hätätila – siirtolaiset ovat käyttäytyneet itsetuhoisesti ja väkivaltaisesti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.