Iranilaistankkeri räjähdysvaarassa Kiinan rannikolla – roihuaa ilmiliekeissä

Iranilaisen öljytankkerin miehistöön kuuluu 32 ihmistä. Viranomaisten mukaan yksi tunnistamaton ruumis on löydetty.

Kiinan itärannikolla rahtilaivaan törmännyt öljytankkeri on vaarassa räjähtää tai upota, viranomaiset kertovat. Tankkeri on lauantaisen törmäyksen jäljiltä yhä ilmiliekeissä, ja aluksen ympäristöön tupruaa paksua mustaa savua.

Ympäristöjärjestö Greenpeace ilmoitti huolensa potentiaalisesta ympäristövahingosta, jonka miljoonan öljytynnyrin kokoinen lasti voi aiheuttaa.

Iranilaisen öljytankkerin miehistöön kuuluu 32 ihmistä. Viranomaisten mukaan yksi tunnistamaton ruumis on löydetty. Myrkylliset savupilvet vaikeuttavat pelastajien työtä.

Sanchi-nimisessä öljytankkerissa oli lastina 136 000 tonnia kevytöljyä. 274-metrinen öljytankkeri oli matkalla Etelä-Koreaan, kun se törmäsi kiinalaiseen rahtialukseen parisataa kilometriä Shanghaista itään.

Tankkeri syttyi tuleen törmäyksen jälkeen. Rahtilaivan 21-henkinen miehistö saatiin pelastettua.

Iranilaisen Glory Shippingin liikennöimä tankkeri purjehti Panaman lipun alla.

Pelastus- ja öljyntorjuntatöissä on kymmenen Kiinan viranomaisten alusta sekä monia kalastusaluksia. Myös Etelä-Korean rannikkovartioston alus on paikalla. Yhdysvaltain merivoimien lentokone osallistui sunnuntaina etsintöihin ennen kuin palasi Japanin-tukikohtaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.