Iranin ja Saudi-Arabian sanasota jatkuu

Saudi-Arabian kruununprinssi syyttää Irania "sotilaallisesta aggressiosta".

Saudia-Arabia ja Iran ovat jatkaneet Jemenin kapinallisten lauantaiseen ohjusiskuun liittyvää sanasotaansa.

Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman syyttää Irania "sotilaallisesta aggressiosta". Hän väittää Iranin toimittaneen ballistisia ohjuksia Jemenin huthikapinallisille, kertoo Saudi-Arabian valtiollinen media.

Kuten aiemminkin, Iran on kiistänyt asetoimitukset. Maan ulkoministeri Javad Zarif nimitti kruununprinssin väitteitä todellisuudenvastaisiksi ja vaarallisiksi.

Saudi-Arabia syytti eilen Irania ballistisesta ohjuksesta, joka laukaistiin lauantaina Jemenistä Saudi-Arabian puolelle. Jemenin huthikapinalliset sanoivat laukaisseensa ballistisen ohjuksen kohti Saudi-Arabian pääkaupungin Riadin kansainvälistä lentokenttää. Saudi-Arabian ohjustorjunta tuhosi ohjuksen.

Iran puolestaan on syyttänyt Saudi-Arabiaa sotarikoksista Jemenissä. Saudi-Arabian johtama liittouma taistelee Jemenin sisällissodassa huthikapinallisia vastaan ja syyttää Irania kapinallisten tukemisesta.

Saudijohtoinen liittouma on pommittanut Jemenin huthikapinallisia yli kaksi vuotta. Vaikka konflikti on jatkunut jo pitkään, lauantainen ohjusisku oli tiettävästi ensimmäinen, jonka kohteena oli siviilialue Riadissa. Isku lisäsi pelkoja siitä, että taistelut voisivat levitä Jemenin ulkopuolelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.