Iranin johtaja haukkuu Saudi-Arabian: "Yhdysvaltain lypsylehmä"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vieraili Saudi-Arabiassa viikko sitten.

Iranin korkein uskonnollinen johtaja ajatollah Ali Khamenei on haukkunut Saudi-Arabian vääräuskoisten amerikkalaisten "lypsylehmäksi".

Khamenein mukaan saudit ovat uskovinaan Koraaniin, mutta käytännössä toimivat sen opetusten vastaisesti.

– Yhdysvallat on Saudi-Arabiassa vain pumpatakseen heiltä rahaa kuin lypsylehmästä, ja lopuksi lehmä teurastetaan, Khamenei sanoi lauantaina muslimien pyhän paastokuukauden ramadanin alkajaisiksi järjestetyssä tapaamisessa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vieraili Saudi-Arabiassa viikko sitten, missä yhteydessä julkistettiin muun muassa maiden välinen jättimäinen 110 miljardin dollarin asekauppasopimus. Lisäksi maat ovat solmineet joukon muita mittavia investointisopimuksia.

Khamenein mukaan saudien olisi syytä käyttää rahansa omien kansalaistensa olojen kohentamiseen vääräuskoisten rahoittamisen sijaan.

Sunnijohtoinen Saudi-Arabia ja shiiajohtoinen Iran ovat taustavoimina monissa Lähi-idän konflikteissa, kuten Syyriassa ja Jemenissä.

Saudi-Arabian Riadissa pitämässään puheessa Trump vaati kaikkia maita liittymään yhteen Iranin eristämiseksi, kunnes maa muuttaa linjaansa yhteistyöhaluisemmaksi. Trump syytti Irania konfliktien ja terrorin lietsomisesta Lähi-idässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.