Iranin presidentti Rouhani varoittaa Saudi-Arabiaa "Iranin mahdista ja asemasta"

Presidentin mukaan Saudi-Arabia ei saavuta mitään Irania uhkailemalla.

Iranin ja Saudi-Arabian välinen sanasota sai jälleen jatkoa. Tällä kertaa Iranin presidentti Hasan Ruhani varoittaa Saudi-Arabiaa Iranin mahdista. Presidentin mukaan Saudi-Arabia ei saavuta mitään Irania uhkailemalla.

– Tiedätte Iranin mahdin ja aseman. Teitä vaikutusvaltaisemmatkaan ihmiset eivät ole kyenneet tekemään mitään iranilaisia vastaan, Ruhani sanoo.

Ruhanin kommentit seuraavat Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmanin eilistä lausuntoa, jossa hän syytti Irania "sotilaallisesta aggressiosta".

Viimeisin sanasota liittyy Jemenin huthikapinallisten lauantaiseen ohjusiskuun. Kapinalliset laukaisivat ohjuksen Saudi-Arabiaan, jonka ohjustorjunta tuhosi ohjuksen.

Sekä Saudi-Arabia että Yhdysvallat väittävät Iranin toimittaneen ballistisia ohjuksia kapinallisille. Iran on kiistänyt asetoimitukset.

Ruhani toisti jälleen, että Iran haluaa sovinnon huthikapinallisten sekä Saudi-Arabian tukeman Jemenin hallituksen välille.

– Toivomme hyvinvointia ja kehitystä Jemenille, Irakille ja Syyrialle, kuten myös Saudi-Arabialle. Asiassa etenemiseen ei ole muita keinoja kuin ystävyys, veljeys ja yhteinen apu.

– Jos kuvittelette, että Iran ei ole ystävänne, mutta Yhdysvallat ja Israel ovat, teette taktisen ja analyyttisen virheen, Ruhani jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Korjattu presidentin nimen kirjoitusasu, po. Ruhani, ei Rouhani