Iranin presidentti Rouhani varoittaa Saudi-Arabiaa "Iranin mahdista ja asemasta"

Presidentin mukaan Saudi-Arabia ei saavuta mitään Irania uhkailemalla.

Iranin ja Saudi-Arabian välinen sanasota sai jälleen jatkoa. Tällä kertaa Iranin presidentti Hasan Ruhani varoittaa Saudi-Arabiaa Iranin mahdista. Presidentin mukaan Saudi-Arabia ei saavuta mitään Irania uhkailemalla.

– Tiedätte Iranin mahdin ja aseman. Teitä vaikutusvaltaisemmatkaan ihmiset eivät ole kyenneet tekemään mitään iranilaisia vastaan, Ruhani sanoo.

Ruhanin kommentit seuraavat Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmanin eilistä lausuntoa, jossa hän syytti Irania "sotilaallisesta aggressiosta".

Viimeisin sanasota liittyy Jemenin huthikapinallisten lauantaiseen ohjusiskuun. Kapinalliset laukaisivat ohjuksen Saudi-Arabiaan, jonka ohjustorjunta tuhosi ohjuksen.

Sekä Saudi-Arabia että Yhdysvallat väittävät Iranin toimittaneen ballistisia ohjuksia kapinallisille. Iran on kiistänyt asetoimitukset.

Ruhani toisti jälleen, että Iran haluaa sovinnon huthikapinallisten sekä Saudi-Arabian tukeman Jemenin hallituksen välille.

– Toivomme hyvinvointia ja kehitystä Jemenille, Irakille ja Syyrialle, kuten myös Saudi-Arabialle. Asiassa etenemiseen ei ole muita keinoja kuin ystävyys, veljeys ja yhteinen apu.

– Jos kuvittelette, että Iran ei ole ystävänne, mutta Yhdysvallat ja Israel ovat, teette taktisen ja analyyttisen virheen, Ruhani jatkaa.

Korjattu presidentin nimen kirjoitusasu, po. Ruhani, ei Rouhani