Isis-johtaja näyttäytyi yllättäen nettivideolla

Ääri-islamilaisen Isis-järjestön salamyhkäinen johtaja Abu Bakr al-Bagdadi tuli lauantaina julkisuuteen poikkeuksellisella nettivideolla, jolla hän kehotti muslimeja tottelemaan häntä.

Isis-taistelijoiden valtaamassa Mosulissa sijaitsevassa moskeijassa kuvattu video on poikkeuksellinen, sillä al-Bagdadi ei ole aiemmin juuri näyttäytynyt julkisuudessa.

Al-Bagdadi sanoo videolla saaneensa kannettavakseen raskaan vastuun, kun hänet on nimitetty Isis-taistelijoiden julistaman kalifaatin johtajaksi.

Syyriassa ja Irakissa laajoja alueita vallannut Isis-järjestö julisti viikko sitten perustaneensa islamilaisen kalifaatin, jollaista ei ole nähty Ottomaanien valtakunnan hajottua lähes sata vuotta sitten.

– Totelkaa minua niin kauan kuin minä tottelen Jumalaa, mustaan kaapuun pukeutunut ja parrakas al-Bagdadi sanoi videolla.

Irakilaisviranomaiset kiistivät lauantaina, että videolla esiintyvä mies olisi al-Bagdadi. Irakin sisäministeriön mukaan al-Bagdadi haavoittui äskettäin hallituksen joukkojen ilmaiskussa ja hänet on viety Syyriaan hoidettavaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.