Israel: Isku Irania vastaan Syyriassa oli suurimpia operaatioita vuosiin

Israelin mukaan Iranin joukot tulittivat sen sotilaita Golanilla.

Arkkivihollisten Israelin ja Iranin yhteenotot kiihtyvät. Israel sanoo iskeneensä Syyriassa useisiin kohteisiin, jotka sen mukaan ovat Iranin joukkojen hallussa.

Israelin asevoimien mukaan operaatio oli yksi suurimmista viime vuosina ja se kohdistui "liki kaikkeen" Iranin infrastruktuuriin Syyriassa.

Israel sanoo, että kyseessä oli vastaus Syyriasta ammuttuihin raketteihin, joista Israel syyttää Irania. Israelin mukaan Iranin joukot ampuivat Syyriasta parikymmentä rakettia kohti Israelin sotilaita Golanin kukkuloilla. Golanin kukkulat sijaitsevat Israelin ja Syyrian rajalla.

Sanomalehti Guardian kirjoittaa, että jos tieto Iranin osallisuudesta pitää paikkaansa, kyseessä olisi ensimmäinen kerta, kun Iran on hyökännyt suoraan Israelin joukkoja vastaan raketti-iskuin.

Iran ei ole kommentoinut Israelin väitteitä. Iran tukee Syyrian sodassa presidentti Bashar al-Assadin hallitusta. Israel on varoittanut, ettei se aio katsoa sivusta, jos Iran yrittää juurruttaa joukkojaan Syyriaan.

– Emme halua eskalaatiota, mutta emme anna kenenkään hyökätä meitä vastaan tai rakentaa infrastruktuuria tulevaa hyökkäystä varten -- toivottavasti tämä episodi on ohi ja viesti meni kaikille perille, Israelin puolustusministeri Avigdor Lieberman sanoi.

Jo aiemmin tällä viikolla Israel asetti joukkonsa Golanilla hälytystilaan Iranin mahdollisten iskujen takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ulkovallat kehottavat Israelia ja Irania malttiin – Israel iski voimalla iranilaisia vastaan Syyriassa