Israel aloitti kostoiskun teinipoikien kuolemista

Israel on aloittanut kostoiskut tapettujen teinipoikiensa takia. Silminnäkijöiden mukaan Israel räjäytti yöllä poikien sieppaamisesta epäilemiensä palestiinalaismiesten kotitalot. Epäillyt Hamas-järjestön miehet ovat yhä karkuteillä.

Israel teki myös kymmeniä ilmaiskuja Gazan alueelle, mihin Gazasta vastattiin rakettitulella. Iskujen ei tiedetä aiheuttaneen kuolonuhreja.

Israel kertoi eilen, että se on löytänyt aiemmin siepatut kolme israelilaista teinipoikaa tapettuina Länsirannan eteläosasta. Se syytti poikien kuolemasta palestiinalaisten Hamas-järjestöä ja vannoi kostoa.

- Ihmiseläimet sieppasivat heidät ja murhasivat kylmäverisesti. Hamas on vastuussa ja Hamas saa maksaa, sanoi Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu.

Hamas on kiistänyt olevansa millään tavalla osallinen poikien sieppaukseen tai kuolemaan. Järjestö sanoi, että Israelin hyökkäys avaisi helvetin portit.

Israelin joukot ampuivat yöllä 18-vuotiaan palestiinalaisen pohjoisella Länsirannalla. Ampuminen tapahtui pakolaisleiriin tehdyssä ratsiassa, kertoivat palestiinalaisten turvallisuusviranomaiset ja sairaalalähteet.

Israelin armeija ei ole kommentoinut tapausta. Palestiinalaislähteiden mukaan se ei kuitenkaan liittyisi operaatioihin, jotka Israel käynnisti kuolleiden teinien takia.