Israelin armeija: Kadonnut sotilas on kuollut

Kaksi päivää kateissa ollut Israelin sotilas on kuollut, kertoo maan armeija Twitterissä. Armeijan mukaan sotilas kuoli toissa päivänä taistelussa.

Israel syytti aiemmin palestiinalaisjärjestö Hamasia sotilaan sieppaamisesta, minkä Hamas kiisti. Israel myös pommitti rajusti epäiltyä sieppauspaikkaa Gazassa.

Hamas kertoi eilen, että se menetti yhteyden taistelijoihinsa, jotka olivat osallistuneet väijytykseen väitetyllä sieppauspaikalla. Hamas sanoi tuolloin, että jos taistelijat saivat sotilaan siepatuksi, myös sotilas on luultavasti kuollut.

Israelin joukot alkoivat eilen vetäytyä Gazasta. Vetäytyminen liittyi tiettävästi siihen, että Hamasin tunneliverkosto alkaa olla tuhottu, mikä oli yksi Israelin ilmoittamista sodan päätavoitteista.

Pääministeri Benjamin Netanjahu kuitenkin sanoi, että taistelut jatkuvat niin kauan, kunnes Israelin asukkaat ovat turvassa Gazasta tulevilta hyökkäyksiltä. Myös Hamas ilmoitti jatkavansa taistelua Israelin joukkoja vastaan niin kauan, kunnes järjestö on saavuttanut tavoitteensa.

Netanjahu varoitti Hamasia "sietämättömästä hinnasta", jos se jatkaa hyökkäystään Israelissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.