Israelin hävittäjät tekivät iskuja Syyriaan

Israel on tehnyt ilmaiskuja Syyriaan. Israelin armeija kertoi hävittäjiensä iskeneen kohteisiin Syyriassa estääkseen Iranin lennokkihyökkäyksen Israelin pohjoisosaan.

Syyria puolestaan kertoi ilmatorjuntansa ampuneen ennen puoltayötä vihollisen kohteita pääkaupunki Damaskoksen ympäristössä. Syyrian mukaan suurin osa iskuista on saatu torjuttua.

–  Aggressioon vastattiin heti ja tähän mennessä suurin osa Israelin ohjuksista on saatu tuhottua ennen kuin ne pääsivät kohteisiinsa, Syyrian armeijan lähde kertoi valtiolliselle uutistoimistolle Sanalle.

Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtaja Damaskoksessa kuuli useita kovia räjähdyksiä.

Israel vahvisti iskun saman tien.

–  Ilmavoimat saivat estettyä Qudsin (Iranin vallankumouskaartin erikoisjoukko) johtaman Iranin yrityksen hyökätä Syyriasta kohteisiin Israelin pohjoisosassa tappajalennokeilla, Israelin armeijan edustaja sanoi.

Armeija kertoi myös, että Israel oli torstaina estänyt lennokkihyökkäysyrityksen.

Netanjahu jyrisi Iranille

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kiitteli myös armeijan toimintaa.

–  Iranilla ei ole koskemattomuutta missään. Joukkomme toimivat kaikilla sektoreilla Iranin aggressioita vastaan, Netanjahu sanoi tiedotteessa, joka julkaistiin heti armeijan kerrottua iskuista.

Vaikka Israel on tehnyt säännöllisesti iskuja Syyriaan maassa vuonna 2011 alkaneen sodan aikana, se on harvoin kertonut iskuista julkisuuteen näin nopeasti.

Israelin mukaan sen iskut Syyriassa kohdistuvat Iranin ja libanonilaisen shiiajärjestö Hizbollahin kohteisiin.

Iran ja Hizbollah tukevat Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallintoa. Israel on perustellut iskuja sillä, että se yrittää estää vihollistaan Irania saamasta sotilaallista jalansijaa naapurimaa Syyriassa, josta sen olisi helpompi iskeä Israeliin.

Hizbollah kertoi sunnuntain vastaisena yönä AFP:lle, että sen päämajan lähellä Libanonin Beirutissa yksi lennokki oli pudonnut maahan ja yksi räjähtänyt. Hizbollah ei kertonut, olivatko lennokit israelilaisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.