Israelin pääministeri: Tulitauko Gazaan ei ole harkinnassa

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu torjuu ajatuksen tulitauosta palestiinalaisen Hamasin kanssa. Hänen mukaansa asiasta ei ole käyty mitään keskustelua.

Israelin ilmaiskuissa Gazaan on tänään kuollut 21 ihmistä, kertovat lääkintäviranomaiset. Kuolleiden joukossa on viisi lasta.

Israelin iskut jatkuvat kolmatta päivää, ja niissä on tähän mennessä kuollut 72 palestiinalaista. Eniten kuolonuhreja tuli yön aikana Khan Yunisin kaupungissa, kun israelilainen ilmaisku osui kahvilaan, jonne ihmiset olivat kokoontuneet katsomaan Hollannin ja Argentiinan välistä jalkapallo-ottelua. Iskussa kuoli kahdeksan ja haavoittui 15 ihmistä.

Israelin armeija ilmoitti, että se on iskenyt yön aikana 300 kohteeseen Gazassa. Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu varoitti eilen, että Israel koventaa iskujaan Gazaan.

Hamas on ampunut Israelin puolelle raketteja, mutta Israelissa ei ole tullut kuolonuhreja. Israelin armeija ilmoitti torjuneensa tänään kaksi Gazasta ammuttua rakettia Tel Avivin yllä. Israelin mukaan noin 90 prosenttia Hamasin raketeista pysähtyy Israelin ilmatorjuntajärjestelmään.

YK:n turvallisuusneuvoston on määrä kokoontua tänään käsittelemään tilannetta. Neuvottelujen on määrä alkaa viideltä iltapäivällä Suomen aikaa. Myös YK:n pääsihteerin Ban Ki-moon osallistuu.

Ban tuomitsi iskut ja kehotti Israelia maltillisuuteen.

- Gaza on veitsen terällä, Ban sanoi New Yorkissa.

Egypti ilmoitti avaavansa rajanylityspaikan Rafahissa Gazan iskuissa haavoittuneille palestiinalaisille ja ottavansa heitä vastaan Pohjois-Siinain sairaaloissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.