Israelin poliisi otti kiinni äärijuutalaisia palestiinalaispojan surmasta

Israel on ottanut kiinni kuusi ihmistä palestiinalaisen teinipojan surman tutkinnassa. Nimettömänä pysytellyt israelilaisviranomainen kertoi uutistoimisto AFP:lle, että kyse on ilmeisesti äärijuutalaiseen ryhmään kuuluvista ihmisistä. Kiinni otetuista ei tässä vaiheessa ole muita tietoja.

Siepatun teinipojan ruumis löytyi keskiviikkona poltettuna Itä-Jerusalemin alueelta. Palestiinalaiset ovat epäilleet, että kyse oli kostosta, joka liittyi kolmen juutalaisnuorukaisen surmaamiseen Länsirannalla.

Palestiinalaisteinin surma on poikinut mielenosoituksia ja mellakoita Israelin alueella asuvien arabien keskuudessa.

Jupakka on aiheuttanut sananvaihtoa myös Israelin ja Yhdysvaltain välille. Yhdysvallat on vaatinut Israelia selvittämään väitteet, joiden mukaan surmatun teinin 15-vuotias serkku olisi pidätetty ja hakattu Itä-Jerusalemissa tällä viikolla. Kyseinen poika on Yhdysvaltalain kansalainen, mutta oli lomailemassa Jerusalemissa murhan aikaan.

Jerusalemilainen tuomioistuin on määrännyt 15-vuotiaan yhdeksäksi päiväksi kotiarestiin. Sinä aikana on tarkoitus selvittää epäilyjä, joiden mukaan poika olisi heitellyt kiviä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.