Itä-Ukrainan kapinalliset lähtivät Slovjanskista

Ukrainassa kapinalliset ovat lähteneet kuukausia hallussaan pitämästään Slovjanskin kaupungista. Separatistien pako on suuri voitto Ukrainan hallituksen joukoille.

Kapinallisten pääosan vetäytymisestä kertoi aamulla Ukrainan sisäministeri Arsen Avakov, ja sittemmin tiedoille on tullut vahvistusta useista eri lähteistä, joukossa myös kapinallisia.

Kapinallisten perustaman Donetskin kansantasavallan pääministeri sanoi nettitiedotteessa, että kapinallisten oli pakko vetäytyä hallituksen joukkojen määrällisen ylivoiman edessä.

Slovjanskista päivällä tulleiden tietojen mukaan Ukrainan joukot eivät vielä olleet menneet sinne. Ukrainalainen uutistoimisto Unian siteeraa viranomaista, jonka mukaan hallituksen joukot piirittävät kaupunkia ja ampuvat kohti kaupungissa edelleen olevia kapinallisryhmiä. Viranomaisen mukaan ryhmät pyrkivät ulos saartorenkaasta.

Unian kertoi aiemmin tänään, että Slovjanskista lähteneet kapinalliset pyrkisivät kohti Donetskin alueen keskuskaupunkia Donetskia.

Kapinallisten lähtö yllätti asukkaat.

- Kukaan ei tiennyt, että se on tapahtumassa, kertoi Kolja Tsherep uutistoimisto AFP:lle.

- Näin aamulla, ettei kaupungintalon edessä ollut taistelijoita. Sitten näin, ettei kaupungissa olevilla tiesuluilla ollut ketään.

Slovjanskin liepeillä on viime kuukausina käyty kiivaita taisteluja, ja moni kaupungin rakennus on tuhoutunut. Ennen sotimisen alkamista siellä oli noin 120 000 asukasta. Heistä moni on paennut taistelujen tieltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poroshenko määräsi Ukrainan lipun salkoon Slovjanskissa

Ukrainan kriisi lisännyt joka kolmannen turvattomuuden tunnetta

Näin Ukrainan kriisi on edennyt