Itävallassa kielletään kaikki yli viiden ihmisen julkiset kokoontumiset, Kreikassa jo pidätyksiä liikkumisrajoituksien rikkomisista

Itävallassa kielletään kaikki yli viiden ihmisen julkiset kokoontumiset. Liikkuminen ulkona tulee rajoittaa vain välttämättömään asiointiin.

Uusista toimista päätettiin maan parlamentin ylimääräisessä istunnossa. Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz kehotti ihmisiä siirtymään kotikaranteeniin ja liikkumaan ulkona vain, kun se on aivan välttämätöntä, jotta koronaviruksen leviäminen saadaan aisoihin.

–  Liikkumisen vapautta maassamme tullaan rajoittamaan rankasti. Toimenpiteet ovat tarpeen, jotta itävaltalaisten terveyttä voidaan suojella, Kurz perusteli.

Kaikki mahdolliset yli viiden henkilön kokoontumiset tullaan hajottamaan. Ihmiset voivat liikkua ulkona joko yksin tai läheistensä seurassa.

–  Edessämme on vaativia, vaikeita ja tuskallisia viikkoja, liittokansleri jatkoi.

Lentoyhteydet Britanniaan, Hollantiin, Venäjälle ja Ukrainaan pannaan jäihin. Italian, Espanjan, Ranskan ja Sveitsin yhteydet on katkaistu. Tirolin alue on jo entuudestaan liki täysin eristyksissä.

Spiegel: Saksa sulkee rajat Ranskaan, Sveitsiin ja Itävaltaan

Saksa aikoo sulkea rajansa Ranskaan, Sveitsiin ja Itävaltaan, kertoo Der Spiegel -lehti. Määräys tulee voimaan huomenna maanantaina.

Lehden mukaan rajojen sulkeminen ei koske työssäkäyntiä rajan toisella puolella eikä tavaraliikennettä.

Spiegelin tietojen mukaan Saksan liittohallitus olisi sopinut asiasta Baijerin, Baden-Württembergin ja Saarlandin osavaltioiden pääministereiden kanssa. Yksityiskohdista on määrä sopia vielä puhelinkokouksessa tänä iltana ennen kieltojen astumista voimaan.

Bild-lehden mukaan rajat suljettaisiin huomenna aamukahdeksalta.

Kreikassa poliisi pidättänyt lähes 100 ihmistä liikkumisrajoituksien rikkomisen vuoksi

Kreikassa poliisi on pidättänyt 96 ihmistä, jotka ovat rikkoneet maahan asetettuja liikkumisrajoituksia.

Kreikka linjasi torstaina, että muun muassa koulut, yliopistot, elokuvateatterit ja kuntosalit suljetaan. Myös julkiset kokoontumiset ulkona kiellettiin kahdeksi viikoksi. Maanantaina maa rajoittaa myös ruokakauppoihin pääsevien ihmisten määrää.

Kreikassa neljä ihmistä on kuollut koronavirukseen. Tapauksia on todettu 228.

Iranissa kuoli koronavirukseen pitkälti toista sataa päivässä

Iranissa koronavirukseen on kuollut päivän aikana 113 ihmistä. Päiväluku on Iranin korkein sitten epidemian alun. Virukseen on nyt kuollut maassa 724 ihmistä. Uusia tartuntoja on todettu runsaat 1  200.

Maan terveysministeriön mukaan ihmisten tulisi nyt perua kaikki matkansa ja pysyä kotona, jotta tilanne paranisi tulevina päivinä.

–  Hyvä uutinen on se, että yli 4  590 tautiin sairastuneista on parantunut, ja potilaat ovat päässeet pois sairaaloista, sanoi terveysministeriön edustaja Kianoush Jahanpour televisiossa.

Tilanne on pahin maan pääkaupungissa Teheranissa ja sen ympäristössä sekä Khorasan Razavin maakunnassa, missä sijaitsee shiiojen pyhä kaupunki Mashhad. Kaupunkiin matkustaa joka vuosi runsaasti iranilaisia varsinkin persialaisen uudenvuoden aikaan, jota vietetään tulevan viikon lopussa.

Iranin koronavirusluvut kuuluvat maailman synkimpiin Kiinan jälkeen, mistä epidemia lähti liikkeelle.

Viro sulkee rajansa

Viro sulkee rajansa tiistaina ulkomaalaisilta matkustajilta koronaviruksen takia. Maan hallitus kertoi asiasta sunnuntaina aamuyöllä julkaisemassaan tiedotteessa. Rajat ovat kiinni ainakin kaksi viikkoa.

–  Hallitus on päättänyt ottaa väliaikaisesti käyttöön rajatarkastukset kaikilla rajoilla, maan pääministeri Jüri Ratas sanoi.

Viron kansalaiset ja Virossa asuvien perheenjäsenet pääsevät jatkossakin maahan. Maahan pääsevien täytyy olla karanteenissa kaksi viikkoa. Ulkomaalaiset voivat kulkea Viron kautta muihin maihin. Ehtona kuitenkin on, että läpikulkumatkalla olevalla ei ole koronaviruksen oireita.

Maasta saa poistua ilman rajoituksia.

Barcelonan olympialaisten stadionin suunnitellut arkkitehti kuoli koronavirukseen

Barcelonan kesäolympialaisten stadionin suunnitellut arkkitehti Vittorio Gregotti, 92, on menehtynyt koronavirukseen, kertoi Italian media sunnuntaina. Gregotti kuoli milanolaisessa sairaalassa keuhkokuumeeseen, kertoi muun muassa Agi-uutistoimisto.

Gregotti on suunnitellut myös Teatro degli Arcimboldi -oopperatalon ja teatterin Milanossa. Sitä käytettiin oopperaan vuosina 2002–2004, kun maailmankuulu La Scala -oopperatalo oli remontissa.

–  Hän oli kansainvälisen arkkitehtuurin mestari, joka kertoi kulttuurimme tarinan, sanoi italialaisarkkitehti Stefano Boeri Facebookissa.

Myös Gregottin vaimo Mariana Mazza on hoidossa samassa sairaalassa, jossa Gregotti kuoli. Syytä ei ole kerrottu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.