Järjestö: Irakin joukot teloittaneet suuren joukon vankeja

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) syyttää Irakin hallituksen joukkoja sunnivankien joukkoteloituksista.

- Irakin turvallisuusjoukot ja niiden kanssa liitossa olevat shiiamiliisit näyttävät teloittaneen laittomasti ainakin 255 vankia 9. kesäkuuta lähtien, amerikkalaistaustainen järjestö sanoo lausunnossaan.

- Joukkosurmat saattavat olla todiste sotarikoksista tai rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Järjestö kertoo, että yhdessä tapauksessa tappajat sytyttivät tuleen kymmeniä vankeja. Kahdessa tapauksessa selleihin heitettiin kranaatteja.

HRW pitää toimia kostona sunnilaisen äärijärjestön Isisin tekemistä julmuuksista. Isis valtasi nopeaan tahtiin laajoja osia Irakista. Sen tavoitteena on Irakista Syyriaan ulottuva sharia-lailla hallittu alue.

Irakissa ainakin 28 ihmistä on kuollut itsemurhaiskussa ja tienvarsipommin räjähdyksessä maan pohjoisosassa sijaitsevassa Kirkukin kaupungissa. Asiasta kertoi myöhään eilisiltana paikallisen terveysviranomaisen johtaja. Lisäksi 25 ihmistä on haavoittunut.

Uhrien joukossa on myös naisia ja lapsia. Viranomaisten mukaan monen heistä kerrotaan olleen pakolaisia, jotka olivat paenneet ääri-islamilaisten hyökkäystä naapurimaakunnissa ja pyrkineen turvallisemmille alueille maan eteläosassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.