Järkyttävä Isis-pila johti paniikkiin olutfestareilla Kosovossa

Lehtitietojen mukaan yli 40 ihmistä loukkaantui Pristinassa.

Kauhistuttava pila johti yli 40 ihmisen loukkaantumiseen olutfestivaaleilla Kosovon pääkaupungissa Pristinassa. Kaupungilla olutjuhlaa viettäneet pristinalaiset luulivat joutuneensa terrori-iskun kohteeksi ja menivät täysin paniikkiin. Asiasta kertovat muun muassa Mail Online ja Independent.

Väärä hälytys sai alkunsa, kun festivaaliyleisön joukossa ammuttiin leikkiaseella ja huudeltiin Isisiä. Paikalla olleen silminnäkijän mukaan kaduilla kaikui myös huuto "Juoskaa, juoskaa, Isis on täällä" ennen laukausta.

Paniikkiin joutuneet ihmiset rynnivät karkuun alueelta sellaisella voimalla, että vaikka terroriuhkaa ei ollutkaan, loukkaantui yli 40 ihmistä pelkän pakokauhun takia. Kahden ihmisen kerrotaan loukkaantuneen vakavasti. Lisäksi vahvistamattomat tiedot kertovat, että 15-vuotias poika olisi ammuttu kuoliaaksi.

– Huomasimme, ettei kaikki ollut kunnossa. Ihmiset alkoivat työntää toisiaan ja hyppiä toistensa yli, paikalla ollut silminnäkijä kertoi kosovolaismedialle.

Olutfestivaalin järjestäjä vahvistaa Mail Onlinelle, että laukaus kuului leikkipyssystä. Hän myös sanoo, ettei kukaan ollut tapahtumassa vaarassa.

Mail Onlinen mukaan Pristinan pormestari ilmoitti pian ikävän tapauksen jälkeen, että hän peruuttaa festivaalin luvat, koska sen turvatoimet eivät riitä. Pormestari haluaa myös tarkistaa, onko olutfestivaalin osanottajilta vaadittu 18 vuoden ikää.

Lähteet:

Mail Online

Independent

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.