Jordania teloitti jihadistinaisen Isisin surmattua jordanialaislentäjän

Jordania on teloittanut jihadistinaisen, jota äärijärjestö Isis yritti aiemmin vaihtaa panttivankina olleeseen jordanialaiseen hävittäjälentäjään Maaz al-Kassasbehiin. Jordania teloitti samalla myös toisen kuolemaan tuomitun jihadistin.

Jordanian hallitus vahvisti eilen, että Isis on surmannut vankina pitämänsä al-Kassasbehin. Äärijärjestö oli tätä ennen kertonut polttaneensa lentäjän elävältä ja julkaissut polttamista esittävän videon internetissä.

Useat tahot kuten YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ovat tuominneet jordanialaislentäjän surman. Obama sanoi surman vahvistavan kansainvälisen yhteisön pyrkimyksiä Isisiä vastaan.

Jordania sanoi jo eilen teloittavansa aamunkoitteessa terrorismista tuomitun irakilaisnaisen, jota Isis oli yrittänyt neuvotella vapaaksi.

Isis otti lentäjä al-Kassasbehin, 26, vangiksi Syyriassa jouluaattona. Al-Kassasbeh oli pommittamassa Isisin kohteita maan pohjoisosassa, kun hänen F-16-hävittäjänsä syöksyi maahan. Jordanian valtiontelevision mukaan Isis tappoi lentäjän jo 3. tammikuuta - ennen kuin tarjoutui vaihtamaan hänet ja japanilaisen toimittajan Jordaniassa kuolemantuomiota odottavaan jihadistinaiseen.

Jordania on YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuva jäsen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.