Junaliikenteenohjaaja pelasi kännykällä - 11 kuoli junien törmäyksessä

Liikenteenohjaaja on otettu tutkintavankeuteen.

Helmikuussa Saksassa Bad Aiblingissa tapahtuneen junaonnettomuuden tutkinta on johtanut junaliikenteenohjaajan tutkintavankeuteen, syyttäjä kertoi tänään iltapäivällä.

Syyttäjän mukaan mies oli käynnistänyt puhelimensa työvuoronsa aikana. Tämän jälkeen mies oli "pelannut aktiivisesti" verkkopeliä puhelimellaan aivan kahden junan törmäystä edeltäneeseen hetkeen saakka.

Bad Aiblingin onnettomuudessa kaksi suurella nopeudella liikkunutta paikallisjunaa törmäsi toisiinsa paikalla, jossa kulkevat vain yhdet raiteet. Onnettomuudessa kuoli 11 ihmistä ja kymmeniä loukkaantui vakavasti.

Syyttäjän mukaan on syytä olettaa, että kännykkäpelin pelaamisen vuoksi liikenteenohjaaja ei seurannut junaliikennettä. Lisäksi mies oli antanut turmajunien kuljettajille vääriä merkkejä ja painanut vääriä painikkeita yrittäessään antaa junien kuljettajille hätämerkkiä.

Syyttäjän mukaan on syytä olettaa, että liikenteenohjaaja on syyllistynyt vakavaan virkavelvollisuuden rikkomiseen. Turmajunista ei ole löytynyt teknistä vikaa, joka selittäisi onnettomuuden.

Mies tunnusti heti onnettomuuden jälkeen pelanneensa kännykällään, mutta hän on kiistänyt pelaamisen vaikuttaneen työtehtävien suorittamiseen.

Lähteet: Focus, Die Zeit