Juuri nyt: Kahta stadionia tyhjennetään Saksassa – Saksa–Hollanti-peli peruttu

Kahta stadionia evakuoidaan parhaillaan Hannoverissa Saksassa. Bild-lehden mukaan yli 10 000 ihmistä vetävällä Tui-areenalla Hannoverissa oli tarkoitus järjestää musiikkitapahtuma.

Hetkeä aiemmin poliisi määräsi evakuoitavaksi myös Hannoverin jalkapallostadionin, kun stadionin ulkopuolelta löytyi epäilyttävä esine. Stadionilla oli määrä pelata kello 21.45 Suomen aikaa jalkapallomaaottelu Saksa–Hollanti. Ottelu on peruttu.

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin sekä useiden ministerien oli tarkoitus seurata peliä stadionilla.

Evakuointimääräys tuli vajaat puolitoista tuntia ennen ottelun suunniteltua alkamisaikaa. Poliisi ei ole kertonut evakuoinnin syytä.

– Peli on peruttu. Katsojia pyydetään poistumaan stadionilta ripeästi mutta ilman paniikkia, sanoi poliisin edustaja.

Silminnäkijöiden mukaan Hannoverin stadionin ympäristö on eristetty, eivätkä julkiset liikennevälineet enää pysähdy stadionin läheisillä pysäkeillä.

– Turvallisuus menee aina etusijalle. Luotan että poliisi on tehnyt oikean päätöksen. Kun vaaratilanne on olemassa, täytyy ryhtyä tällaisiin toimiin, sanoi Hannoverin pormestari Stefan Schostok.

Tänään tiistaina oli tarkoitus pelata myös jalkapallo-ottelu Belgia–Espanja Brysselissä, mutta ystävyysmaaottelu päätettiin perua turvallisuussyistä. Belgian jakapalloliitto sai asiasta suosituksen Belgian hallitukselta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Saksan sisäministeri: Hannoveristä ei löytynyt räjähteitä

Poliisi: Hannoverin stadionilla oli räjähdysvaara

Belgia peruutti jalkapallomaaottelun Espanja vastaan