Kammuri-taifuuni riepottelee Filippiinejä, muutamia kuolonuhreja

Kaksi ihmistä on kuollut Filippiineillä Mindoro-saarella Kammuri-taifuunin vuoksi, paikallinen poliisi kertoo. Yksi mies jäi kaatuneen puun alle ja toinen kuoli tuulessa lentäneen puunpalan osuttua häneen.

Lisäksi 33-vuotias mies on kuollut sähköiskuun varmistaessaan kattorakenteiden turvallisuutta ennen myrskyn iskemistä.

Kammuri on riepotellut Filippiinejä kovilla tuulilla ja rankkasateilla. Sadattuhannet ihmiset ovat hakeutuneet tilapäissuojiin, ja pääkaupunki Manilan kansainvälinen lentokenttä on suljettu tuulten vuoksi. Noin 500 lentoa on peruttu ja matkustajia on varoitettu saapumasta lentokentälle. Toistaiseksi ei ole varmaa tietoa siitä, milloin lentoliikenne palaa normaaliksi.

Myrsky on muun muassa repinyt rakennuksista kattoja ja rikkonut ikkunoita.

–  Kartoitamme vielä vahinkoja, mutta näyttää pahalta, sanoi pelastusjohtaja Luisito Mendoza.

Pelastusjohtaja jatkoi, että ainakin yhdellä paikkakunnalla tulvavedet ovat nousseet kattojen tasalle. Lisäksi puita ja sähköpylväitä on kaatunut myrskyn voimasta.

Kammuri jatkaa kulkuaan luoteeseen voimakkaana, mutta hieman heikentyneenä. Tuulet puhaltavat nyt noin 41 metrin sekuntivauhtia, ja tuulen nopeus nousee puuskissa 57 metriin sekunnissa.

Muutoksia urheilukilpailuihin

Myrsky on aiheuttanut muutoksia Manilan seudulla järjestettäviin kansainvälisiin urheilukilpailuihin. Kaakkois-Aasian alueen kisat alkoivat lauantaina, ja niiden on määrä jatkua joulukuun 11. päivään saakka. Esimerkiksi purjelautailukilpailu keskeytettiin, ja triathlon-kilpailun osuuksia on järjestetty alkuperäistä ohjelmaa aiemmin.

Filippiinejä höykyttää joka vuosi keskimäärin parikymmentä myrskyä. Viime aikojen tuhoisin myrsky on ollut hirmumyrsky Haiyan, jonka seurauksena kuoli tai katosi yli 7  300 ihmistä vuonna 2013.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Syyttäjä epäilee Jersey Cityn ampumavälikohtauksen motiivia antisemitistiseksi

Britannia jännittää konservatiivien enemmistöä historiallisissa brexit-vaaleissa

Asiantuntija: Israelissa ollaan poliittisessa umpikujassa, josta ei päästä eteenpäin – "Takana ovat sekä järjestelmän rakenteelliset ongelmat että Netanjahun asema"

Venäjän ainoalla lentotukialuksella syttyi tulipalo – Amiraali Kuznetsov on ollut jo pitkään korjattavana Murmanskissa

Venäjä karkottaa kaksi saksalaisdiplomaattia vastavetona Saksan tekemille karkotuksille, Berliini varoitti mahdollisista lisätoimista

Zelenskyin tähdittämästä komediasarjasta leikattiin Putinia koskeva vitsi pois Venäjällä

Kolumni: Totuus ei paljon paina Britannian vaaleissa – Johnson voi olla pahin valehtelija muttei suinkaan ainoa

Merestä löydetyt osat kuuluvat kadonneeseen chileläiskoneeseen

Harvey Weinstein päässyt 25 miljoonan dollarin sopuun häntä seksuaalirikoksista syyttävien kanssa – sopimus vapauttaisi Hollywood-mogulin lähes kaikista syytöksistä

Äänestys alkoi Britanniassa – "Kuvitelkaa, kuinka ihanaa olisi istua kalkkunaillalliselle tänä jouluna brexit ratkaistuna"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.