Kardinaali George Pell sai kuuden vuoden vankeustuomion kahden pojan hyväksikäytöstä

Kardinaali George Pell on saanut kuuden vuoden vankeustuomion kahden pojan seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1990-luvulla. Pojat olivat tuolloin 13-vuotiaita. Oikeuden mukaan Pell käytti poikia hyväksi Pyhän Patrickin katedraalissa Australian Melbournessa, kun hän oli Melbournen arkkipiispa.

Rangaistus tuli viidestä eri seksuaalirikoksesta, muun muassa suuseksiin pakottamisesta.

Pell on kiistänyt syyllisyytensä. Hän aikoo valittaa tuomiosta ja hänen kuulemisensa on tarkoitus pitää 5.–6. kesäkuuta.

Pell on entinen Vatikaanin talouspäällikkö ja toiminut yhtenä paavin lähimmistä neuvonantajista. Hän on korkeimmassa asemassa oleva katolisen kirkon edustaja, joka on tuomittu lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista.

Toinen uhreista kuoli huumeiden yliannostukseen

Yksi Pellin uhreista sanoi tuomion julistuksen jälkeen asianajajansa välityksellä, että tuomiota on vaikea nähdä helpotuksena.

– Arvostan, että oikeus on myöntänyt sen, mitä minulle tapahtui lapsena. Siitä huolimatta minä en saa rauhaa. Kaikkea varjostaa tuleva valitusprosessi.

Toinen Pellin hyväksikäytön uhreista kuoli huumeiden yliannostukseen vuonna 2014. Kuolleen isä sanoi asianajajansa välityksellä, että lyhyt tuomio oli pettymys. Kuolleen pojan isän mukaan tuomio on riittämätön rikokseen nähden.

– Ihailen asiakkaani rohkeutta taistella edesmenneen poikansa puolesta. Hänelle taistelu ei ole vielä ohi, asianajaja Lisa Flynn sanoi tiedotteessa.

Hyväksikäytettyjen lasten tukiryhmän Blue Knot Foundationin johtajan Cathy Kezelmanin mukaan tuomio on merkittävä, mutta ei niin pitkä kuin yhdistys olisi toivonut.

– Meidän täytyy muistaa, uhrien rangaistus kesää loppuelämän.

Katolista kirkkoa on viime aikoina ravistellut laajamittainen hyväksikäyttöskandaali, ja paavi Franciscus on yrittänyt vakuuttaa, että kirkko on ryhtynyt toimiin hyväksikäytön kitkemiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.