Kemiallisten aseiden kieltojärjestön tarkastajat odottavat edelleen pääsyä Syyrian Dumaan – YK:n turvallisuusryhmä joutui kaupungissa tulituksen kohteeksi

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön tarkastajat odottavat edelleen pääsyä kaupunkiin

Kemiallisten aseiden vastaisen järjestön OPCW:n tarkastajat lähtevät Syyrian Dumaan vasta, kun heille taataan esteetön pääsy sinne, sanoo järjestön johtaja Ahmet Üzümcü. Hänen mukaansa vielä ei tiedetä, milloin tämä voisi tapahtua.

YK:n turvallisuusryhmä joutui eilen tulituksen kohteeksi Dumassa, kertoo YK:n edustaja. Kukaan ei haavoittunut tulituksessa, ja ryhmä on palannut Damaskokseen.

Turvallisuusryhmä oli paikalla selvittämässä, voivatko kemiallisten aseiden vastaisen OPCW:n tarkastajat tulla paikalle tekemään tutkimuksiaan.

Turvallisuusryhmän oli määrä varmistaa kaksi eri kohdetta Dumassa, mutta toiseen paikkaan pääsyn esti suuri joukko mielenosoittajia. Toisessa kohteessa ryhmän jäseniä tulitettiin käsiaseilla ja siellä tapahtui jonkinlainen räjähdys. Turvaryhmän mukana oli venäläisiä sotilaspoliiseja.

OPCW:n tarkastajat saapuivat Syyriaan viime viikonloppuna tutkimaan väitettyä kemiallisilla aseilla tehtyä iskua. Länsimaat ovat syyttäneet iskusta Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallintoa. Syyria ja sitä tukeva Venäjä ovat kiistäneet väitteet.

Syyrian YK-lähettilään Bashar Jaafarin mukaan Syyria on tehnyt kaiken voitavansa, jotta tarkastajat pääsisivät Dumaan, ja vastuu OPCW:n tarkastajien työn jatkumisesta on nyt YK:lla ja järjestöllä itsellään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.