Kiinan Lekima-taifuunin kuolonuhrien määrä kasvoi, ihmisiä on edelleen kateissa

Kiinaan iskeneen Lekima-taifuunin kuolonuhrien määrä on kasvanut 44:een, kertoo valtiollinen televisiokanava CCTV. Lisäksi yli miljoona ihmistä on evakuoitu myrskyn tieltä, ja ainakin 16 ihmistä on kateissa.

Xinhua-uutistoimiston mukaan kuolonuhrien määrä Zhejiangin maakunnassa on 39, joista ainakin parikymmentä kuoli rankkasateiden aiheuttamassa maanvyörymässä. Eilen Lekima jatkoi matkaansa Shandongin maakuntaan, jossa viisi on kuollut, seitsemän kateissa ja yli 180  000 ihmistä jättänyt kotinsa.

Pelastustyöntekijät ovat pelastaneet myrskytuhojen saartamiksi jääneitä asukkaita muun muassa veneiden avulla.

Viranomaiset ovat arvioineet luonnonkatastrofin aiheuttaneen Zhejiangissa 3,4 miljardin Yhdysvaltain dollarin menetykset. Myrskyn vuoksi esimerkiksi yli 3  200 lentoa on peruttu, ja lisäksi Shanghaissa lähes sata turistikohdetta suljettiin. Monien on määrä aueta uudelleen tänään tai huomenna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Niinistö: Rajojen sulkemista ei kohdistettu Ruotsia vaan virusta vastaan

Kiina aloitti uiguurien seuraamisen jo vuonna 2013 älypuhelimiin ujutetuilla vakoiluohjelmilla

Kiina toteuttaa uiguurien hidasta kansanmurhaa pakkosterilisaatioilla ja -aborteilla

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia – tartuntojen määrä maailmanlaajuisesti ylitti uuden rajapyykin

Korona ei näytä pelottavan ainakaan kaikkia suomalaismatkailijoita, pakettimatkojen varaaminen etelään käynnistynyt varsin vilkkaasti – "Tuntuu olevan patoutunutta matkustustarvetta"

Japanissa vanhainkoti jäi tulvan alle – 14 ihmisen uskotaan kuolleen

Pubit ja ravintolat ovat saaneet avata ovensa Englannissa yli sadan päivän jälkeen

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia

Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa puhunut Trump tuomitsi jälleen mielenosoitukset: "Vihaiset väkijoukot yrittävät repiä alas perustajiemme patsaat, töhriä pyhimmät muistomerkkimme ja vapauttaa väkivallan aallon kaupungeissamme"

Välimerellä siirtolaisia pelastavalle alukselle julistettiin hätätila – siirtolaiset ovat käyttäytyneet itsetuhoisesti ja väkivaltaisesti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.