Kolmas Ebola-viruksen saanut amerikkalainen matkalla Yhdysvaltoihin

Kolmas Ebola-viruksen saanut amerikkalainen on matkalla Länsi-Afrikasta Yhdysvaltoihin. Miestä kuljettavan lentokoneen on määrä saapua tänään Yhdysvaltoihin, jossa hänet viedään jatkohoitoon.

Amerikkalainen työskenteli pitkään vapaaehtoisena lääkärinä Liberiassa. Mies ei hoitanut Ebola-tartunnan saaneita ihmisiä, vaan työskenteli synnytysten parissa. Hänen kerrotaan noudattaneen ohjeita, joilla Ebolan leviämistä pyritään estämään. Viranomaiset tutkivat, miten mies sai tartunnan.

Uutistoimisto Reutersin kameramies kertoo nähneensä, kun valkoiseen suojahaalaariin pukeutunut lääkäri astui autosta ulos ja käveli lentokoneeseen.

Liberian viestintäministeri Lewis Brown kertoo, että lääkäriä kuljettava kone on samanlainen kuin kahta muuta Ebola-tartunnan saanutta amerikkalaista kuljettanut kone heinäkuussa.

Kaksi muuta Länsi-Afrikassa tartunnan saanutta amerikkalaista on toipunut sairaudesta kotimaassaan saamansa hoidon jälkeen.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan Länsi-Afrikassa riehuva Ebola-epidemia on tappanut lähes 2 000 ihmistä alkuvuoden jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.