Kolumbia kertoi löytäneensä espanjalaisen aarrekaljuunan

Rikkauksilla lastattu espanjalainen aarrekaljuuna on löytynyt Kolumbian rannikolta, kertovat maan viranomaiset. Vuonna 1708 Karibianmerellä lähellä Cartagenan satamakaupunkia uponnut San Jose -alus kuljetti perimätiedon mukaan smaragdeja, kultaa ja hopeaa.

Alus oli osa Espanjan kuninkaan Filip V:n laivastoa hänen taistelleessaan Englantia vastaan Espanjan kruununperimyssotien aikana.

Aluksen omistuksesta on kiistelty vuosia. Yhdysvaltalainen etsintäyhtiö kertoi jo 1980-luvulla paikallistaneensa alueen, jolla purjelaiva upposi. Aluksi yhtiö ja Kolumbia sopivat jakavansa aluksen löydöt. Myöhemmin Kolumbia katsoi kuitenkin, että aarre kuuluu sille.

Asiaa on puitu myös oikeudessa. Muutama vuosi sitten yhdysvaltalainen tuomioistuin julisti purjelaivan Kolumbian valtion omaisuudeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Yhdysvaltain ja Kiinan kiista kärjistymässä entisestään: ulkoministeri Pompeo kutsui Kiinan aluevaatimuksia laittomiksi, Kiina syyttää Yhdysvaltoja alueellisen rauhan horjuttamisesta

Salaisesta kirjeenvaihdosta selviää, että kuningatar Elisabet tiesi kenraalikuvernöörin harkitsevan Australian pääministerin syrjäyttämistä 1970-luvulla

Yhdysvalloissa 5,4 miljoonaa ihmistä menetti sairausvakuutuksen koronapandemian seurauksena, käy ilmi tuoreesta arviosta

Ulkoministeri Haavisto toivoo Puolan presidentin huomioivan myös vähemmistöön jääneiden kannat

EU-maa Puola on matkalla kohti yhä autoritaarisempaa ja jakautuneempaa valtiota, uskoo asiantuntija – "Tämänkaltaista järjestelmää ei enää äänestetä kumoon"

Nelson Mandelan diplomaattitytär Zindziswa Mandela kuoli – "Hän palveli Etelä-Afrikkaa hyvin"

Puolan vaaleja leimasivat vaalitarkkailijoiden mukaan vihamielisyys ja median puolueellisuus

WHO: Pandemiasta ei palata lähitulevaisuudessa "vanhaan normaaliin" – "Tästä pandemiasta ei ole oikotietä ulos"

Lähes 10 miljoonaa lasta ei välttämättä palaa kouluun koronarajoitusten jälkeen, arvioi järjestö

Ovensuukysely: Duda kasvattaa niukkaa johtoaan Puolan presidentinvaaleissa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.