Kreikan valtiovarainministeri Varoufakis eroaa: "Kannan velkojien inhon ylpeänä"

Kreikan valtiovarainministeri Gianis Varoufakis eroaa tehtävästään, vaikka kreikkalaiset äänestivät velkojien lainaehtoja vastaan. Varoufakis ilmoitti erostaan tänään maanantaina.

– Osa euroryhmän jäsenistä ei halua, että osallistun valtiovarainministerien kokouksiin, hän sanoo blogissaan. Varoufakis kertoo eroavansa, koska pääministeri Alexis Tsipras arvioi sen helpottavan ratkaisun löytämistä lainoittajien kanssa.

– Kannan velkojien inhon ylpeänä, Varoufakis sanoo.

Euromaiden suurin epäluottamus kohdistuu kuitenkin Kreikan pääministeriin. Tsiprasin yllättävä ilmoitus kansanäänestyksestä karisti monissa euromaissa viimeisetkin luottamuksen rippeet häneen. Tsipras on toistuvasti hieronut sopua Brysselissä, mutta haukkunut kotiin palattuaan velkojien ehdot ja repinyt kaikki sovitteluyritykset palasiksi.

Kreikkalaiset äänestivät eilen lainoittajien maalle asettamista ehdoista. Kansanäänestyksessä 61 prosenttia kreikkalaisista äänesti velkojien ehtoja vastaan. Kreikan sisäministeriön laskelmien mukaan äänestysaktiivisuus oli 62,5 prosenttia. Äänestys kuitenkin koski sopimusta, joka oli jo rauennut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.