Kriisiviestintää Italian malliin: Pormestareilta suorat sanat koronakaranteenia väisteleville kansalaisille – "Lähetämme poliisit juhliinne liekinheittimien kanssa"

Italia kärsii tällä hetkellä Euroopan maista pahiten koronaviruksesta. 60 miljoonan asukkaan maassa on tilastoitu jo yli 5 500 viruksen aiheuttamaa kuolemaa. Maailman kaikista raportoiduista koronakuolemista noin 40 prosenttia on nyt todettu Italiassa.

Italian hallitus on kieltänyt maan sisäisen liikkumisen ja määrännyt kaiken ei-välttämättömän liiketoiminnan suljettavaksi.

Osa kansalaisista ei ole silti liikkumiskieltoa noudattanut. Facebookiin ladatussa videossa näkyy, minkälaiseen äänensävyyn italialaiset pormestarit ja aluejohtajat antavat aiheesta palautetta kansalaisille. Käytetty kieli on melkoisesti suorasukaisempaa, mihin pohjoismaisen hillityssä Suomessa on totuttu.

- Olen saanut uutisia, joiden mukaan jotkut teistä haluaisivat järjestää valmistautumisjuhlia. Me lähetämme poliisin paikalle. Liekinheittimien kanssa, eräs johtaja ilmoittaa sosiaalisen median kautta lähettämässään viestissä.

Katso video alta!

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.