Kristillisdemokraattien Laukkanen: Trump puhui rukousaamiaisella äitinsä uskosta, mutta ei omastaan

Aiemmat presidentit ovat tavanneet nostaa esille itselleen tärkeitä kohtia Raamatusta, mutta Trump ei tehnyt niin.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen arvioi, että presidentti Donald Trump piti kansallisella rukousaamiaisella puheen, jossa oli edeltäjien puheisiin verrattuna vähemmän uskonnollista sisältöä.

Laukkasen mukaan Trumpista näkyi, että kuten edeltäjänsä, hänkin jännitti esiintymistään. Trump kertoi äidistään ja tämän antamasta kristillisestä kasvatuksesta, mutta ei omasta uskostaan.

– Puhe oli hyvin nationalistinen ja patrioottinen, Laukkanen kertoi.

Aiemmat presidentit ovat tavanneet nostaa esille itselleen tärkeitä kohtia Raamatusta, mutta Trump ei tehnyt näin. Laukkanen arveli, että tästä puolesta kuullaan enemmän tulevien vuosien puheissa.

– Edeltäjät kasvoivat ja kehittyivät vuosien varrella. Saman odotan tapahtuvan Trumpin kohdalla. Hän sanoi itse, että "minulla on vielä seitsemän puhetta jäljellä", Laukkanen naureskeli.

Trump puhui muun muassa armeijasta ja toisti vaalilupauksiaan, kuten sen, että kouluihin palautetaan oikeus tunnustaa uskontoa ja järjestää rukouspiirejä.

Laukkanen on osallistunut Washingtonissa järjestettävään kansalliseen rukousaamiaiseen jo parikymmentä kertaa ja neljän presidentin aikana. Rukousaamiaisella olivat Suomesta mukana myös ulkoministeri Timo Soini (ps.) sekä kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Trump puolusti uskonnonvapautta rukousaamiaisella