Kymmenettuhannet algerialaiset vaativat Bouteflikan pikaista eroa

Kymmenettuhannet algerialaiset ovat osallistuneet mielenosoitukseen, jossa vaaditaan presidentti Abdelaziz Bouteflikaa eroamaan heti. Osanottajamäärä on kutakuinkin samansuuruinen kuin aiempina viikkoina ennen Bouteflikan ilmoitusta olla hakematta jatkokautta. Poliiseja oli runsaasti paikalla, mutta he eivät puuttuneet mielenosoitukseen.

Bouteflika kertoi maanantaina, ettei haekaan enää viidettä presidenttikautta. Samalla hän kuitenkin lykkäsi vaaleja huhtikuulta. Bouteflika lupasi kuitenkin järjestää vaalit ennen vuoden loppua. Vaalien lykkäämistä pidetään laajalti poliittisena temppuna, ja mielenosoittajat päättivät jatkaa protestejaan.

Monet mielenosoittajat arvostelivat plakaateissaan myös Ranskaa, jonka he ovat tulkinneet asettuneen poliittisessa kriisissä Bouteflikan puolelle.

–  Ranska, 132 vuotta oli tarpeeksi, yhdessä kyltissä luki viitaten Algerian aikaan Ranskan alusmaana ennen itsenäistymistä.

Ennen tämän vuoden mielenosoituksia Algerian yhteiskunnallinen tilanne oli pysynyt verrattain vakaana huolimatta monen naapurimaan hallinnon kaataneesta arabikeväästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.