Kysely: Blokkien välimatka kasvoi Ruotsissa punavihreiden eduksi

Ruotsissa punavihreä blokki on ottanut tuoreessa kyselyssä etumatkaa porvariallianssiin. Sosiaalidemokraattien, ympäristöpuolueen ja vasemmistopuolueen yhteenlaskettu kannatus on nyt 43 prosenttia ja neljän porvaripuolueen 38 prosenttia. Syyskuun vaaleissa blokit olivat lähes tasoissa.

Ruotsin tilastokeskuksen SCB:n laajassa kyselyssä eniten kannatustaan ovat lisänneet sosiaalidemokraatit, reilut kaksi prosenttiyksikköä. Vaaleissa kovan nousun tehneiden ruotsidemokraattien kannatus koheni edelleen vajaan prosenttiyksikön.

Eniten kannatustaan ovat menettäneet liberaalit ja kristillisdemokraatit –  noin yhden prosenttiyksikön kumpikin. Kaikki kannatusmuutokset ovat tilastollisesti merkitseviä.

Keskustapuolueen, maltillisen kokoomuksen ja vasemmistopuolueen kannatuksessa ei ole tapahtunut merkittävää muutosta vaalien jälkeen.

Ruotsissa on yritetty kolmen kuukauden ajan turhaan muodostaa uutta hallitusta. Sosiaalidemokraattien puheenjohtajan Stefan Löfvenin on määrä esitellä ehdotustaan hallituspohjan muodostamiseksi huomenna.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .