Lähde: Saudi-Arabia vaatii Iranin tuomitsemista Arabiliiton kokouksessa

Ohjusisku on kiristänyt vanhojen vihollisten välejä entisestään.

Saudi-Arabia haluaa, että Arabiliitto tuomitsee Iranin toiminnan, diplomaattilähde kertoo.

Arabiliiton ulkoministerit ovat kokoontuneet Kairoon ylimääräiseen kokoukseen Saudi-Arabian pyynnöstä. Lähteen mukaan valmisteilla on päätöslauselmaluonnos, jossa tuomitaan Iran ja maahan yhteyksissä olevat arabimilitiat.

Saudi-Arabia ja Iran ovat vihollisia, jotka käyvät taistelua Lähi-idän valta-asemista. Viime viikkoina maiden välejä on entisestään kiristänyt ohjus, jonka Jemenin huthikapinalliset ampuivat kohti Saudi-Arabian pääkaupungin Riadin lentokenttää.

Saudi-Arabia syyttää Irania huthikapinallisten aseistamisesta, minkä Iran kiistää. Saudi-Arabia puolestaan johtaa liittoumaa, joka tukee Jemenin hallitusta sodassa hutheja vastaan.

"Iran vaarantaa maailman turvallisuuden"

Uutistoimisto AFP on nähnyt asiakirjan, jossa Saudi-Arabia viittaa ohjusiskuun sekä Bahrainissa tapahtuneeseen öljyputken paloon vaatiessaan Arabiliittoa koolle.

Bahrain syyttää Irania tulipalosta, joka aiemmin tässä kuussa katkaisi hetkeksi öljytoimitukset Saudi-Arabiasta Bahrainiin. Saudi-Arabian mukaan Iranin toiminta vaarantaa turvallisuuden ja rauhan sekä arabimaissa että muualla maailmassa, AFP kertoo.

Ohjusisku johti myös siihen, että Saudi-Arabia sulki kaikki rajat Jemeniin. Se on estänyt avun toimittamisen taistelujen runtelemaan maahan.

YK on vedonnut saudeihin, jotta avun toimittamista voitaisiin jatkaa. YK:n mukaan Jemenissä on käynnissä maailman suurin humanitaarinen kriisi. Noin 17 miljoonaa ihmistä tarvitsee ruoka-apua. Heistä nälänhätä uhkaa seitsemää miljoonaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.