Länsi-Afrikan Malissa verilöyly – lähes 100 ihmistä kuollut

Länsi-Afrikassa Malissa lähes 95 ihmistä on kuollut yöllä tapahtuneessa verilöylyssä, viranomaiset kertovat. Lisäksi 19 ihmistä on kateissa.

Asemiesten tekemä isku tapahtui Dogon-yhteisön jäsenten asuttamassa kylässä Malin keskiosassa. Paikallisten viranomaisten mukaan kylässä asuu noin 300 ihmistä.

Kukaan ei ole vielä ilmoittanut olevansa iskun takana.

Viranomaisten mukaan iskussa kuoli myös useita maatilojen eläimiä ja koteja sytytettiin palamaan.

Isku tehtiin alle kolme kuukautta sen jälkeen, kun lähes 160 Fulanien etnisen ryhmän jäsentä kuoli joukkomurhassa. Sen takana oli todennäköisesti Dogonien ryhmä.

Malin presidentti Ibrahim Boubacar Keita sanoi sveitsiläiselle medialle, että koston- tai verikostonkierre ei voi johtaa maata. Presidentti pyysi malilaisia tulemaan yhteen, jotta maa voisi pelastua.

Nimellä Amadou Togo esiintyvä paikallinen sanoo, että noin 50 raskaasti aseistautunutta miestä tuli paikalle moottoripyörillä ja pakettiautoilla.

–  He ensin saartoivat kylän ja sen jälkeen iskivät, Togo sanoo.

Hänen mukaansa kaikki pakenemista yrittäneet tapettiin.

Mali on kärsinyt viime vuosina islamistien aiheuttamasta epävakaudesta. Ranskan johtamalla sotilasoperaatiolla ääriryhmiä saatiin ajettua pois maan aavikkoisesta pohjoisosasta, mutta sittemmin ääriryhmät ovat saaneet jalansijaa myös maan tiheämmin asutuissa keskiosissa, jossa ne ovat sytyttäneet uudelleen etnisten ryhmien vanhoja konflikteja.

Huhtikuussa Malin hallitus erosi, sillä sitä kohtaan oli esitetty kritiikkiä siitä, ettei hallitus ole pystynyt rauhoittamaan kiihtyneitä väkivaltaisuuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.