Lavrov: Venäjä vastaa Britannialle karkottamalla brittidiplomaatteja

Ulkoministeri ei kertonut vielä karkotettavien diplomaattien määrää tai muita yksityiskohtia.

Venäjä vastaa Britannian diplomaattikarkotuksiin karkottamalla brittidiplomaatteja Venäjältä, kertoo ulkoministeri Sergei Lavrov.

Lavrov ei ilmoittanut karkotettavien diplomaattien määrää tai muita yksityiskohtia suunnitelluista karkotuksista. Hän puhui asiasta uutistoimisto Tassille Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa, jossa oli tapaamassa Syyrian ja Iranin ulkoministereitä.

Britannia ilmoitti keskiviikkona karkottavansa 23 venäläisdiplomaattia venäläisen ex-kaksoisagentin Sergei Skripalin murhayrityksen takia.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin edustaja Dmitri Peskov puolestaan sanoi Moskovassa, että Venäjän vastaus Britannian karkotuspäätöksiin tulee "minä hetkenä hyvänsä". Peskovilta kysyttiin, aikooko Venäjä ilmoittaa vastatoimistaan vielä ennen sunnuntain presidentinvaaleja.

Peskovin mukaan Venäjän vastatoimet ovat "hyvin harkittuja". Peskov toisti Venäjän näkemyksen siitä, että Britannia ei ole esittänyt minkäänlaisia todisteita Venäjän syyllisyydestä Skripalin murhayritykseen.

– Ennemmin tai myöhemmin Britannian täytyy esittää jonkinlaista kouriintuntuvaa todistusaineistoa. Ennemmin tai myöhemmin meidän täytyy siirtyä perusteltuihin syytteisiin, ei vain vihjailuihin. Emme ole vielä nähneet sitä, Peskov sanoi.

Edelleen kriittisessä tilassa

Venäjän tiedustelupalvelun entinen eversti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä yritettiin murhata Salisburyssa Etelä-Englannissa maaliskuun 4. päivä Novitshok-hermomyrkyllä, jota on valmistettu Venäjällä sotilaskäyttöön.

Skripal ja hänen tyttärensä ovat edelleen kriittisessä tilassa sairaalahoidossa Britanniassa.

Britannian pääministeri Theresa May ja monet muut länsimaiden johtajat ovat syyttäneet Venäjää Skripalin murhayrityksestä. Venäjä on kiistänyt osallisuutensa tapaukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.