Lehti: Koululaiset ja "hopeahiukset" osoittivat yhdessä mieltä – Hongkongissa vaaditaan yhä demokratiauudistuksia

Hongkongissa noin tuhat nuorta ja iäkästä mielenosoittajaa kokoontui puistoon kaupungin keskustassa vaatimaan vapautta ja demokratiauudistuksia erityishallintoalueelle, kertoo paikallinen South China Morning Post -lehti.

Lauantain rauhanomaisen mielenosoituksen organisoivat koululaiset ja "hopeahiuksiksi" kutsuttu iäkkäiden kansalaisten ryhmä. Järjestäjien mukaan tarkoitus on osoittaa, että mielenosoittajien tavoitteet yhdistävät ihmisiä ikäluokasta riippumatta.

–  Ikäeromme voivat olla suuria, mutta on inspiroivaa, että me kaikki pyrimme kohti samoja ideologioita. Monet meistä ovat väitelleet vanhempiemme kanssa politiikasta ja mielenosoituksista, mutta on inspiroivaa, että monet iäkkäät ihmiset tukevat meitä yhä, sanoi mielenosoituksen nuoremmasta päästä oleva Phoebe Tang lehden mukaan.

Muidenkin mielenosoitusten odotetaan jatkuvan viikonlopun kuluessa, ja sunnuntaille suunnitelluille mielenosoituksille on jo saatu lupia poliisilta. Mielenosoittajia risoo se, että demokratian kannattajat veivät ylivoimaisen voiton Hongkongin aluevaaleissa viime viikonloppuna, mutta hallintojohtaja Carrie Lam ei ole ollut valmis myönnytyksiin.

Mielenosoittajat vaativat muun muassa yleistä äänioikeutta ja vapaata ehdokasasettelua erityishallintoalueelle. Nykyisin Hongkongin hallintojohtajan valitsee Kiinaan kallellaan oleva 1  200-jäseninen valitsijakomitea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Syyttäjä epäilee Jersey Cityn ampumavälikohtauksen motiivia antisemitistiseksi

Britannia jännittää konservatiivien enemmistöä historiallisissa brexit-vaaleissa

Asiantuntija: Israelissa ollaan poliittisessa umpikujassa, josta ei päästä eteenpäin – "Takana ovat sekä järjestelmän rakenteelliset ongelmat että Netanjahun asema"

Venäjän ainoalla lentotukialuksella syttyi tulipalo – Amiraali Kuznetsov on ollut jo pitkään korjattavana Murmanskissa

Venäjä karkottaa kaksi saksalaisdiplomaattia vastavetona Saksan tekemille karkotuksille, Berliini varoitti mahdollisista lisätoimista

Zelenskyin tähdittämästä komediasarjasta leikattiin Putinia koskeva vitsi pois Venäjällä

Kolumni: Totuus ei paljon paina Britannian vaaleissa – Johnson voi olla pahin valehtelija muttei suinkaan ainoa

Merestä löydetyt osat kuuluvat kadonneeseen chileläiskoneeseen

Harvey Weinstein päässyt 25 miljoonan dollarin sopuun häntä seksuaalirikoksista syyttävien kanssa – sopimus vapauttaisi Hollywood-mogulin lähes kaikista syytöksistä

Äänestys alkoi Britanniassa – "Kuvitelkaa, kuinka ihanaa olisi istua kalkkunaillalliselle tänä jouluna brexit ratkaistuna"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.