Maanjäristys katkoi teitä ja rikkoi rakennuksia Iranissa

Apupartiot lähetetty paikalle helikopterilla.

Iranissa Kermanin kaupungin lähettyvillä tapahtunut maanjäristys on aiheuttanut tuhoja noin viidenkymmenen kylän alueella. Maakunnan varakuvernööri kertoi paikallismedialle, että viitteitä kuolonuhreista ei kuitenkaan ole saatu.

Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen mukaan perjantaiaamuna tapahtunut maanjäristys oli voimakkuudeltaan 6. Järistystä seurasi myös kaksi voimakasta jälkijäristystä. Kaikki järistykset tapahtuivat noin 60 kilometriä Kermanin kaupungista koilliseen. Tutkimuskeskuksen mukaan voimakkain järistys tapahtui matalassa, noin kymmenen kilometrin syvyydessä.

Viranomaistietojen mukaan maanjäristys on katkonut kyliin vieviä teitä ja romahduttanut talojen seiniä. Järistysalueelle on kuljetettu helikopterilla kahdeksan Iranin Punaisen Puolikuun ryhmää.

Iran altis järistyksille

Alueella järisee usein, sillä Iran sijaitsee lähellä Euraasian ja Arabian mannerlaattojen liitoskohtaa. Iranin ja Irakin rajalla tapahtui viime kuussa tuhoisa maanjäristys, jossa sai surmansa yli 500 ihmistä. Tuhansia myös loukkaantui. Järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 7,3.

Iranissa Bamissa vuonna 2003 tapahtuneessa maanjäristyksessä kuoli ainakin 31 000 ihmistä. Iranissa on koettu erityisen tuhoisia järistyksiä myös vuosina 2005 ja 2012. Vuoden 2005 järistyksessä kuoli yli 600 ja vuoden 2012 järistyksessä noin 300 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Vankilassa istuvaa oppositioehdokasta ei päästetä ehdolle Valko-Venäjän presidentinvaaleihin

Varoitus Britanniassa – koronan toinen aalto voi vaatia 120  000 henkeä

Kiina syyttää Hongkongin demokratialiikettä vallankumouksen lietsonnasta

Ranskan kansallispäivän sotilasparaatista luovuttiin koronan takia – Presidentti Macron linjaa loppukauden suunnitelmiaan

Yhdysvaltain ja Kiinan kiista kärjistymässä entisestään: ulkoministeri Pompeo kutsui Kiinan aluevaatimuksia laittomiksi, Kiina syyttää Yhdysvaltoja alueellisen rauhan horjuttamisesta

Salainen kirjeenvaihto valottaa tarinaa Australian "suurimman poliittisen ja perustuslaillisen kriisin" takana: Kuningatar Elisabet tiesi, että kenraalikuvernööri harkitsi pääministerin syrjäyttämistä 1970-luvulla

Yhdysvalloissa 5,4 miljoonaa ihmistä menetti sairausvakuutuksen koronapandemian seurauksena, käy ilmi tuoreesta arviosta

Ulkoministeri Haavisto toivoo Puolan presidentin huomioivan myös vähemmistöön jääneiden kannat

EU-maa Puola on matkalla kohti yhä autoritaarisempaa ja jakautuneempaa valtiota, uskoo asiantuntija – "Tämänkaltaista järjestelmää ei enää äänestetä kumoon"

Nelson Mandelan diplomaattitytär Zindziswa Mandela kuoli – "Hän palveli Etelä-Afrikkaa hyvin"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.