Maanjäristys vaati uhreja kahdella saarella Indonesiassa, ainakin kymmenen kuollut

Kymmenen ihmistä on kuollut Indonesiassa voimakkaissa maanjäristyksissä, jotka romahduttivat yli 150 rakennusta, katkoivat sähköjä ja saivat aikaan maanvyöryjä.

Indonesian katastrofiviranomainen kertoi, että sunnuntaisten maanjäristysten takia kuoli neljä ihmistä Lombokin saarella ja kuusi läheisellä Sumbawan saarella. Useimmat kuolivat rakennusten sortuessa heidän päälleen. Loukkaantuneita oli yli 20.

Maanjäristykset olivat voimakkuudeltaan 6,3 ja 6,9, joita seurasi myös useita jälkijäristyksiä. Australian yleisradioyhtiö ABC:n mukaan jälkijäristyksiä oli yli 100. Voimakkain 6,9:n järistys tapahtui myöhään sunnuntai-iltana paikallista aikaa.

–  Maanjäristys oli uskomattoman voimakas. Kaikki tärisi, Lombokin saarella asuva Agus Salim kuvailee.

–  Kaikki pakenivat kadulle huutaen ja itkien.

Järistys tapahtui noin 20 kilometrin syvyydessä eikä aiheuttanut tsunamivaaraa.

Lombokin saari oli jo valmiiksi vaurioitunut kahdesta aikaisemmasta maanjäristyksestä, jotka surmasivat lähes 500 ihmistä ja ajoivat satojatuhansia kodeistaan. Saaren kansallispuistossa sijaitsevan Rinjani-tulivuoren rinteille jäi heinäkuun lopussa jumiin yli 500 vaeltajaa ja opasta, jotka saatiin myöhemmin evakuoitua. Sunnuntaiset järistykset aiheuttivat maanvyöryjä kansallispuistossa, joka on ollut suljettuna heinäkuun tapahtumien jälkeen.