Mediat: Yhdysvaltojen Delawaressa vankilassa panttivankitilanne

Tilanteessa mahdollisesti loukkaantuneista ei ole tarkkaa tietoa.

Yhdysvalloissa Delawaressa sijaitsevassa vankilassa on käynnissä pankkivankitilanne. Asiasta muun muassa kertovan ABC Newsin mukaan tällä hetkellä panttivankina on kaksi vankilan työntekijää ja mahdollisesti kymmenittäin vankeja. On epäselvää, pidetäänkö vankeja kuitenkaan varsinaisesti panttivankeina.

Tilanne sai alkunsa aamupäivällä paikallista aikaa, kun vangit ottivat viimeisimmän tiedon mukaan neljä työntekijää panttivangiksi. Tähän mennessä kaksi työntekijää on vapautettu ja reilu 20 vankia on saatu ulos rakennuksesta.

Aiempien viranomaistietojen mukaan panttivankina olisi ollut viisi vankilan työntekijää. Määrä väheni kuitenkin neljään, kun yksi vankilan työntekijöistä olikin ollut toisessa rakennuksessa panttivankitilanteen alkaessa.

Tilanteessa mahdollisesti loukkaantuneista ei ole tarkkaa tietoa. Tiedettävästi ensimmäisenä vapautettu työntekijä oli saanut lieviä vammoja.

On myös epäselvää, kuinka monta vankia on ollut mukana ottamassa panttivankeja.

Paikallisen Delawareonline-uutissivuston mukaan vangit ottivat panttivankeja vaatiakseen parempia vankilaoloja. Vaatimuksia ei ole vahvistettu.

James T. Vaughnin vankila sijaitsee Smyrnassa Delawaren osavaltiossa. ABC Newsin mukaan kyseessä on osavaltion suurin miehille tarkoitettu vankila, jossa pidetään kaikkiaan noin 2 500 vankia. Tilanne syntyi vankilan C-rakennuksessa, jossa majoittuu noin 100 vankia.

Osavaltion kaikki vankilat lukittiin varotoimenpiteenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.