Meksikon presidentti haluaa keskustella Trumpin kanssa mormonien surmista, Trump kehottaa sotaan huumekartelleja vastaan

Meksikon presidentti sanoo keskustelevansa yhdysvaltalaisen virkaveljensä kanssa yhteistyöstä amerikkalaismormonien surman takia. Ainakin yhdeksän ihmistä kuoli hyökkäyksessä Meksikon pohjoisosassa, jossa on huume- ja muuta rikollisuutta.

Aiemmin Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kehotti Twitterissä Meksikoa ryhtymään Yhdysvaltain tuella "sotaan" huumekartelleja vastaan.

–  Jos Meksiko tarvitsee tai pyytää apua näiden hirviöiden poistamiseksi, Yhdysvallat on valmis, halukas ja kykenevä olemaan mukana ja suoriutumaan tehtävästä nopeasti ja tehokkaasti, Trump tviittasi.

Hänen mukaansa huumekartelleista on tullut niin voimakkaita, että "joskus tarvitaan armeija kukistamaan armeija".

Meksikon presidentti Andres Manuel Lopez Obrador kiitti Trumpia tarjouksesta, mutta hänen mukaansa on tarpeen miettiä, miten olisi mahdollista auttaa ja samalla taata, että Meksikon itsemääräämisoikeutta kunnioitetaan.

Mormoniyhteisön edustaja Julian Lebaron kertoi serkkunsa olleen matkalla lentokentälle neljän lapsensa kanssa, kun heidän autoaan vastaan hyökättiin. Auto ja sisällä olleet ihmiset sytytettiin palamaan. Kahdesta muusta ajoneuvosta löydettiin kahden naisen sekä pojan ja tytön ruumiit.

Ainakin viisi lasta onnistui pakenemaan ja palaamaan kotiin, Lebaron lisäsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.