Merkel kertoi ottaneensa Erdoganin kanssa esille sananvapauden

Angela Merkel vierailee nyt Turkissa ensimmäistä kertaa viime kesänä tehdyn epäonnistuneen sotilasvallankaappauksen jälkeen.

Turkissa vierailulla oleva Saksan liittokansleri Angela Merkel kertoo ottaneensa sananvapauskysymykset esille keskusteluissa presidentti Recep Tayyip Erdoganin kanssa. Merkel kertoi esittäneensä Erdoganille Turkin sananvapaustilannetta koskevat huolensa.

Merkel vierailee nyt Turkissa ensimmäistä kertaa viime kesänä tehdyn epäonnistuneen sotilasvallankaappauksen jälkeen.

Turkin hallitseva puolue ajaa maahan perustuslain uudistusta, joka laajentaisi merkittävästi Erdoganin valtaoikeuksia. Merkel kertoo korostaneensa, että uudistuksen yhteydessä on tärkeää estää valtaoikeuksia keskittymästä ja taata sananvapaus.

Turkissa on määrä järjestää keväällä uudistuksesta kansanäänestys. Merkelin mukaan Ety-järjestö voisi valvoa äänestystä niin, että "ihmisten tahto varmasti toteutuisi".

Nato-liittolaisten välit ovat viime aikoina viilentyneet. Saksa on arvostellut Turkin puhdistuksia kaappausyrityksen jälkeen. Turkki on puolestaan vaatinut Saksaa luovuttamaan kaappaukseen sekaantumisesta epäiltyjä, jotka ovat hakeneet Saksasta turvapaikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.