Merkel nostaa kärkkäimmän kriitikkonsa terveysministeriksi – Jens Spahn vaatii käännöstä oikealle

Saksan liittokansleri Angela Merkel on päättänyt antaa paikan uudessa hallituksessa kärkkäimmälle haastajalleen. 37-vuotias Jens Spahn saa terveysministerin paikan, vahvisti mediassa jo aiemmin olleet tiedot Merkelin kristillisdemokraattisen puolueen (CDU) edustaja sunnuntaina.

Merkel pyrkii näin rauhoittamaan kristillisdemokraattien oikeistosiiven tyytymättömyyttä hallitusyhteistyöhön sosiaalidemokraattien kanssa. Spahn on arvostellut muun muassa Merkelin maahanmuuttopolitiikkaa ja vaatinut oikeistolaisempaa politiikkaa. CDU:n oikeistosiipi katsoo, että tätä tarvitaan torjumaan maahanmuuton vastustuksella ratsastavan AfD-puolueen nousun torjumiseksi.

Spahnin nimitys voisi saksalaismedian mukaan viedä pohjaa oikeiston kapinalta ennen maanantain puoluekokousta, jossa CDU äänestää hallitusyhteistyöstä.

Hallitusratkaisun saamiseksi CDU on joutunut tarjoamaan sosiaalidemokraateille keskeisiä salkkuja, muun muassa valtiovarainministerin ja ulkoministerin tehtävät.

Ratkaisu hallituksen muodostamisesta pitää vielä hyväksyä sosiaalidemokraattien jäsenäänestyksessä, jonka tulokset kerrotaan sunnuntaina 4. maaliskuuta.

Jos SPD äänestää ei, on Saksalla todennäköisesti edessään uudet vaalit.

Uusimmat

Ulkomaat

Trumpin kanssa riitautuneen pornotähti Stormy Danielsin asianajaja pidätettiin epäiltynä perheväkivallasta –  Avenattin mukaan syytökset ovat valheellisia

Melania Trump vaati Valkoisen talon neuvoantajan syrjäyttämistä – neuvonantaja siirtyy hallinnollisiin tehtäviin

Washington Post: Yhdysvalloissa opetusministeri aikoo lisätä seksuaalisesta ahdistelusta syytettyjen oikeuksia – Trumpin mukaan "aika on hyvin pelottava nuorille miehille"

Ruotsin hallitustunnusteluissa palataan taas lähtöruutuun

EU-erosopimuksen pureskelu jatkuu Britanniassa –  Ensituntuma ei brexit-leiriä miellyttänyt: "Sopimus on mädäntynyt"

Sipilä ja Orpo katsovat brexitissä otetun askeleita eteenpäin – "Toivottavasti siinä ovat edellytykset sovulle ja ratkaisulle"

May: Britannian hallitus hyväksyi brexitin sopimusluonnoksen – "Päätös ei ollut helppo, mutta se on Britannian parhaaksi"

EU-maiden suurlähettiläät joutuivat odottamaan turhaan vihreää valoa Britanniasta

May antaa lausunnon brexitistä – odotettu tiedotustilaisuus peruuntui

Toimivaltuudet mahdollistaisivat vaikka kaikkien toimittajien kulkulupien viemisen, sanoo Valkoinen talo

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.