Metropolitan-ooppera hyllytti Levinen ahdistelusyytösten takia

Useat miehet ovat kertoneen joutuneensa huippukapellimestarin ahdistelemaksi.

Yhdysvalloissa maailmankuulu Metropolitan-ooppera on hyllyttänyt kapellimestari James Levinen ahdistelusyytöksien takia. Ooppera kertoi sunnuntaina tiedotteessaan, että Levineä ei enää tällä kaudella oopperassa nähdä.

Metropolitan-ooppera kertoi aiemmin tutkivansa ahdistelusyytökset. 

Esimerkiksi New York Times ja New York Post kirjoittivat nimettömänä pysyttelevän miehen kertoneen Levinen ahdistelleen häntä seksuaalisesti 1980- ja 1990-luvuilla. Poliisiraportin mukaan uhri oli 15-vuotias, kun epäillyt teot alkoivat. New York Times -lehti haastatteli nyt noin viisikymppistä miestä ja yhtä tämän sukulaista, joka kertoi miehen puhuneen ahdistelusta ensimmäisen kerran 90-luvun alussa.

Mies oli vuoden 2016 raportin mukaan kertonut poliisille, että kapellimestari oli muun muassa tyydyttänyt itseään hänen edessään ja kosketellut häntä. Miehen mukaan häirintä alkoi 1985 luksushotellissa Lake Forestissa ja jatkui vuoteen 1993. Tapauksia oli ollut miehen mukaan satoja ja ne ajoivat hänet itsetuhoisuuteen.

New York Times uutisoi lisäksi kolmen muun miehen kertoneen tulleensa Levinen ahdistelemaksi 1960-luvun 1980-luvun välillä.

Johtanut yli 2 500 esitystä

Levine työskenteli musiikillisena johtajana Metropolitan-oopperassa 40 vuotta ja jäi eläkkeelle terveysongelmien takia kauden 2015–16 jälkeen.

Levine on arvostettu kapellimestari, joka on johtanut yli 2 500 esitystä 85 oopperasta ja työskennellyt suurten tähtien, kuten laulajien Luciano Pavarottin ja Placido Domingon kanssa. Hän on voittanut 10 Grammy-palkintoa ja ollut ehdolla 37 kertaa.

Yhdysvaltain viihdemaailmaa ovat viime aikoina ravistelleet useat ahdisteluskandaalit, jotka saivat alkunsa elokuvatuottaja Harvey Weinsteiniin kohdistuneista häirintä- ja raiskaussyytöksistä. Weinsteinin käytöksen kerrotaan jatkuneen vuosia ja olleen Hollywoodin "avoin salaisuus". Keskustelu Weinsteinin ympärillä laajeni käsittelemään elokuva-alan ahdisteluongelmaa yleisesti, ja poiki syytöksiä myös muita alan vaikuttajia kohtaan.

Uusimmat

Ulkomaat

Kanadan länsirannikolla voimakas maanjäristys – vahinkoja ei tiedossa

May puheessaan parlamentille: Brexit-sopimus on 95-prosenttisesti valmis

Kiinan väitetystä sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin toistaiseksi vähän näyttöä – Professori: Kiinan vaikutuskeinot eroavat monin tavoin Venäjästä

Australian pääministeri esitti kansallisen anteeksipyynnön hyväksikäytön uhreille –  Laaja tutkimus paljasti kymmenientuhansien lasten joutuneen hyväksikäytetyiksi muun muassa kouluissa ja kirkoissa

Politiikka, Venäjä-suhteet ja presidentinvaalit värittävät Ukrainan ortodoksikirkon kiistaa

Kenen maa, sen luostarit ja kirkot?

Ukrainan kirkot odottavat tulevaisuutta jännitteiden keskellä – arvostelijat väittävät ortodoksiselle kirkolle myönnettyä itsenäistä asemaa osaksi presidentin vaalikampanjaa

Trump ja Erdogan yhtä mieltä: Tapaus Khashoggi pitää selvittää

Siirtolaisten karavaani jatkaa matkaansa Meksikon halki piittaamatta Trumpin uhkauksista

New York Times: Trumpin hallinto perumassa transsukupuolisten tunnustamisen – olisi hallinnon merkittävin askel sukupuolivähemmistöjen oikeuksien huonontamiseksi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.