Myös Saudi-Arabian kruununprinssi syyttää Irania Omaninlahden iskuista – bin Salmanin mukaan Saudi-Arabia ei halua sotaa, muttei epäröi kohdatessaan uhkia

Myös Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman syyttää Irania Omaninlahden öljytankkerihyökkäyksistä. Kruununprinssi sanoo paikallisen median Asharq al-Awsatin haastattelussa, että Iranin hallinto ei kunnioittanut Japanin pääministerin vierailua Teheranissa. Prinssin mukaan Iran vastasi Japanin pääministerin diplomaattisiin pyrkimyksiin iskemällä kahteen tankkeriin, joista toinen oli japanilainen.

Iran on kiistänyt osallisuutensa iskuihin.

Kruununprinssi sanoi, ettei Saudi-Arabia halua sotaa, mutta se ei myöskään epäröi jos sen kansalaisia, suvereniteettia, alueellista koskemattomuutta tai sen elintärkeitä etuja kohtaa uhka.

Aiemmin Irania iskuista ovat syyttäneet Yhdysvallat ja Britannia.

Pian Britannian esittämien syytösten jälkeen Iranin ulkoministeriö puhutteli Britannian Iranin-suurlähettilästä. Iranin ulkoministeriön tiedotteen julkaissut Iranin valtionmedia IRNA kertoo, että suurlähettiläs kutsuttiin keskusteluun Britannian ulkoministerin esittämien syytösten takia. Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt on sanonut, että Iran on lähes varmasti tankkialuksiin tehtyjen hyökkäysten takana.

Yhdysvaltain ulkoministerin Mike Pompeon mukaan Iranin syyllisyys selviää muun muassa tiedustelutiedoista ja käytetyistä aseista.

Japanilaistankkeri saapui Arabiemiraatteihin

Omaninlahdella hyökkäyksen kohteeksi joutunut japanilaistankkeri on saapunut satamaan Sharjahissa Arabiemiraateissa, kertoo varustamo. BSM Ship Management -varustamon mukaan laivan metanolilastia aletaan siirtää aluksesta heti, kun viranomaiset ovat tarkastaneet sen.

Kokuka Courageous -tankkerilla tapahtui torstaina useita räjähdyksiä ja syttyi tulipalo, joka saatiin kuitenkin nopeasti sammumaan. Yksi miehistön jäsen loukkaantui lievästi paloa sammuttaessaan.'

Toinen samaan aikaan hyökkäyksen kohteeksi joutunut alus, norjalaistankkeri Front Altair on niin ikään matkalla Arabiemiraatteihin. Frontline Management -varustamon mukaan aluksen 23 hengen miehistö nousi maihin Iranissa ja on jo lentänyt Dubaihin.

Yhdysvallat ja Saudi-Arabia ovat syyttäneet hyökkäyksistä Irania, joka on kiistänyt syytökset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.