Myrskyvaurio käännytti Tukholmaan matkanneen risteilijän takaisin Tallinnaan

Viimeöisen myrskyn vaikutukset tuntuvat Itämeren laivaliikenteessä. Helsingistä illalla lähtenyt Tallink Siljan Silja Symphony saapuu arviolta kaksi tuntia myöhässä Tukholmaan. Laiva ei myöskään pysähtynyt Maarianhaminassa, kuten se normaalisti tekisi.

Paluumatkalle Tukholmasta laivan on kuitenkin määrä lähteä aikataulussa, kertoo viestintäjohtaja Marika Nöjd Tallink Siljalta.

Myös Helsingistä Tukholmaan kulkeva Viking Linen Mariella-alus on viivästynyt myrskyn takia. Laivan on määrä saapuu Tukholmaan iltapäivällä nelisen tuntia aikataulusta myöhässä.

Siljan toinen alus, Tallinnasta kohti Tukholmaa lähtenyt matkustaja-alus kääntyi puolestaan myöhään eilen takaisin Tallinnaan, kun aluksen sisään oli päässyt vettä kahden ikkunan rikkouduttua.

Victoria 1 -aluksen ikkunat rikkoutuivat, kun yksi aluksen tutka-antenneista irtautui myrskyssä ja osui ikkunoihin. Laiva kääntyi yhtiön mukaan takaisin varotoimena eikä matkustajille tai miehistölle aiheutunut tapauksesta vaaraa.

Ruotsin mediassa olleissa kuvissa näkyy, miten vesi peittää laivan lattiaa. Nöjd sanoo, että vettä pääsi ensin laivan kokoustiloihin ja siitä edelleen laivan viidenteen kerrokseen.

–?Kyse ei ollut mistään massiivisesta vesimäärästä, vaikka se tietysti siellä laivalla tuntui.

Nöjdin mukaan laiva saapui Tallinnaan aamulla. Yhtiössä uskotaan, että päivän aikana selviää, pääseekö se huomenna takaisin liikenteeseen.

Victoria 1 -aluksella oli noin 1?500 matkustajaa. Ruotsalaismedian haastattelemat matkustajat kertovat huolestuneista tunnelmista aluksella.

– He sanoivat vain, että nyt käännymme takaisin. Se oli valtavan dramaattista. Oltiin ulkona merellä, oli töyssyjä ja keinuntaa, eikä tiedetty, mitä oli tapahtunut, kuvaili Ninna Bengtsson ruotsalaiselle uutistoimisto TT:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.