NBC: Yksi San Bernardinon ampujista tunnistettu

Etelä-Kaliforniassa viranomaiset uskovat selvittäneensä yhden San Bernardinon ampujan henkilöllisyyden, kertoo NBC.

NBC:n mukaan samanniminen henkilö on töissä samassa virastossa, jonka tilaisuuteen ampujat iskivät. Yhden teorian mukaan hyökkäyksessä oli kyse tyytymättömän työntekijän kostosta.

Ainakin 14 ihmistä sai surmansa verilöylyssä. Hyökkääjät iskivät vammaispalveluja tarjoavassa keskuksessa kokoussaliin, jossa oli käynnissä piirikunnan terveydenhuoltoviraston työntekijöiden tilaisuus.

Los Angeles Timesin mukaan ennen hyökkäystä tilaisuudessa oli puhjennut riita, jonka jälkeen yksi mies oli poistunut paikalta. Poliisi ei vielä tiedä, onko tapauksella yhteyttä ampumiseen. FBI:n mukaan terrorismin mahdollisuuttakaan ei voida sulkea pois.

Olivatko ampujat veljeksiä?

NBC:n mukaan poliisi pääsi miehen jäljille, koska tämä on kirjoilla osoitteessa, josta poliisi löysi ampujien pakoauton hyökkäyksen jälkeen. Seuranneessa takaa-ajossa ja tulitaistelussa kuoli kaksi epäillyistä, nainen ja mies.

Toinen mies yritti paeta paikalta, mutta hänet saatiin kiinni. NBC:n mukaan miehet olisivat veljeksiä. Ei ole tiedossa, kumpi heistä kuoli ja kumpi otettiin kiinni.

Poliisin mukaan on mahdollista, että hyökkäykseen liittyy vielä useampia ihmisiä. Poliisi kuitenkin uskoo, että välitön vaara alueella on ohi.

Mahdollisia räjähteitä etsitään

Tapahtumat saivat alkunsa keskiviikkona aamupäivällä paikallista aikaa, kun raskaasti aseistautuneet hyökkääjät avasivat tulen kokoussalissa.

Silminnäkijöiden mukaan ampujilla oli kiväärityyppiset aseet ja he olivat peittäneet kasvonsa.

Mediatietojen mukaan ampujilla olisi myös mahdollisesti ollut luotiliivit ja sotilasasun tapainen vaatetus. Hyökkäyksen jälkeen ampujat pakenivat paikalta mustalla kaupunkimaasturilla.

Keskuksesta evakuoitiin satoja ihmisiä. Poliisin mukaan pommiryhmä tutkii edelleen rakennusta mahdollisten räjähteiden varalta.

Myös paikalliseen sairaalaan tehtiin pommiuhkaus iskun jälkeen. Ei ole tiedossa, liittyikö perättömäksi osoittautunut uhkaus ampumiseen.

San Bernardino sijaitsee noin 100 kilometriä Los Angelesista itään. Hyökkäys tapahtui vain muutamia päiviä sen jälkeen kun aseistettu mies tappoi kolme ihmistä Coloradon perhesuunnitteluklinikalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Turistisaarella roihuaa maastopalo Kreikassa, kaksi kylää ja hotelli tyhjennetty

Mediamoguli ja oikeustieteen professori kertoivat päässeensä toiselle kierrokselle Tunisian presidentinvaaleissa

Tunisia valitsee presidentin epävarmoissa oloissa – ennakkosuosikkina pidetty "Tunisian Silvio Berlusconi" pidätettiin ennen vaaleja

Kyynelkaasu ja Molotovin cocktailit sinkoilevat taas Hongkongissa – mielenosoittajat vaativat apua Britannialta

Taleban perui Punaisen Ristin porttikiellon – kieltoa oli perusteltu järjestön "epäilyttävällä toiminnalla"

Varastettu kultainen vessanpönttö on edelleen kateissa – pönttörosvot aiheuttivat mittavan vesivahingon

Saudi-Arabian iskujen odotetaan tuntuvan myös suomalaisen bensanostajan kukkarossa – iskujen seuraukset riippuvat pitkälti siitä, ketä niistä lopulta syytetään

Tunisia valitsee presidentin epävarmoissa oloissa – yksi ennakkosuosikeista pidätettiin rahanpesuepäilyjen takia

Hurrikaaniksi vahvistuva Humberto näyttää ohittavan Bahaman ja Floridan

Pääministeri Johnson vertasi Britanniaa sarjakuvahahmo Hulkiin – "mitä vihaisempi hän on, sitä vahvempi hänestä tulee"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.