Neljä kuoli helikopterin ja pienkoneen törmäyksessä lähellä kuuluisaa brittikartanoa

"Kova pamaus ja putoavaa romua"

Britanniassa neljä ihmistä kuoli perjantaina pienlentokoneen ja helikopterin törmättyä toisiinsa ilmassa. Onnettomuus sattui lähellä Aylesburya Buckinghamshiressä Lontoon luoteispuolella.

Poliisi vahvisti illalla, että sekä helikopterissa että pienkoneessa oli kaksi ihmistä, jotka kaikki kuolivat. Uhrien ikää tai sukupuolta poliisi ei kertonut.

Poliisi jatkaa onnettomuuspaikan tutkimista viikonlopun yli.

Sekä pienkone että helikopteri tulivat Wycomben lentokentältä Aylesburyn eteläpuolelta.

– Katsoin ylös ja näin niiden törmäävän ilmassa, sitä seurasi kova pamaus ja putoavaa romua, kuvaili BBC:lle vapaapäiväänsä viettänyt palomies Mitch Missen, joka näki onnettomuuden puutarhastaan.

Onnettomuus tapahtui kahden jälkeen iltapäivällä Suomen aikaa. Ilma-alukset putosivat metsään lähelle historiallisen Waddesdonin kartanon maita, jonne suuntasi pian suuri määrä pelastushenkilöstöä.

Paikallisen pastorin mukaan ilma-alukset putosivat vaikeasti tavoitettavaan paikkaan.

Ruuhkainen ilmatila

Lento-onnettomuuksia tutkivat viranomaiset lähettivät paikalle tutkijaryhmän. Viranomaisten mukaan onnettomuudessa osallisena ollut pienkone oli Cessnan kone. BBC:n mukaan kyseessä on mitä luultavimmin Cessna 152, joka on vajaat 500-kiloinen kaksipaikkainen kone.

Ilmailutoimittaja David Learmount kertoi BBC:lle, että alue on kevyiden ilma-alusten suhteen hyvin ruuhkainen. Alueella on paljon pieniä lentokenttiä, ja monet lentävät melko matalalla eivätkä ole lennonjohdon tarkan valvonnan alaisina.

– Siellä lentävien pitäisi kuitenkin olla hyvin tietoisia tästä ja olla aina hyvin varuillaan, Learmount sanoi.

– Lentäjien täytyy liikuttaa päätään koko ajan, koska toinen kone voi ilmaantua yhtäkkiä tyhjästä.

Onnettomuus tapahtui lähellä Waddesdonin kartanoa, jonka henkilökunta kuuli myös "kovan pamauksen". Waddesdonin kartano on suosittu turistinähtävyys, jossa on kuvattu monia elokuvia ja tv-sarjoja, kuten The Queeniä, Downtown Abbeya ja The Crownia.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.