Obamaa juhlittiin ympäri maailmaa

Barack Obaman vaalivoittoa juhlittiin keskiviikkona ympäri maailmaa Keniasta Australiaan. Innokkaat kannattajat olivat kokoontuneet vaalivalvojaisiin ravintoloihin, suurlähetystöihin tai sitten vain televisioiden ääreen.

- Olen hyvin, hyvin onnellinen. En ole nukkunut koko yönä. Vaimokin sai nukkua yksinään, sillä minä odotin koko yön vaalituloksia, iloitsi Kogelon kylän asukas Joseph Otieno. Obaman isoäiti elää edelleen kylässä.

Obaman kaupungissa Japanissa ilo oli luonnollisesti myös ylimmillään.

- Tietysti olen innoissani, koska hänellä on sama nimi kuin kaupungillamme. Mutta vaikka kaupunkimme nimi olisi McCain, tukisin silti Barack Obamaa, Masayo Ishibashi vakuutti.

Amerikkalaiseen Yates-baariin Lontoossa kokoontuneet vaalivalvojat panivat tuulensuojaan hot dogeja ja amerikkalaista olutta. Baarissa oli kaupungin toiseksi suurimmat vaalivalvojaiset Yhdysvaltain-lähetystön jälkeen.

- Kiva kun on välillä presidentti, jota juhlitaan sen sijasta että hänen kuviaan poltettaisiin joka paikassa, kiteytti David Grey.

Sydneyssä vaalivalvojaisiin osallistuneella Lyndsi Crowderilla oli käytännöllisiä huolia.

- Kaikki vain juovat täällä baarissa ja juhlivat. Ulkona paistaa aurinko ja tänään on työpäivä.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.