Obamaa juhlittiin ympäri maailmaa

Barack Obaman vaalivoittoa juhlittiin keskiviikkona ympäri maailmaa Keniasta Australiaan. Innokkaat kannattajat olivat kokoontuneet vaalivalvojaisiin ravintoloihin, suurlähetystöihin tai sitten vain televisioiden ääreen.

- Olen hyvin, hyvin onnellinen. En ole nukkunut koko yönä. Vaimokin sai nukkua yksinään, sillä minä odotin koko yön vaalituloksia, iloitsi Kogelon kylän asukas Joseph Otieno. Obaman isoäiti elää edelleen kylässä.

Obaman kaupungissa Japanissa ilo oli luonnollisesti myös ylimmillään.

- Tietysti olen innoissani, koska hänellä on sama nimi kuin kaupungillamme. Mutta vaikka kaupunkimme nimi olisi McCain, tukisin silti Barack Obamaa, Masayo Ishibashi vakuutti.

Amerikkalaiseen Yates-baariin Lontoossa kokoontuneet vaalivalvojat panivat tuulensuojaan hot dogeja ja amerikkalaista olutta. Baarissa oli kaupungin toiseksi suurimmat vaalivalvojaiset Yhdysvaltain-lähetystön jälkeen.

- Kiva kun on välillä presidentti, jota juhlitaan sen sijasta että hänen kuviaan poltettaisiin joka paikassa, kiteytti David Grey.

Sydneyssä vaalivalvojaisiin osallistuneella Lyndsi Crowderilla oli käytännöllisiä huolia.

- Kaikki vain juovat täällä baarissa ja juhlivat. Ulkona paistaa aurinko ja tänään on työpäivä.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Venäjä vangitsi nettiaktivistin huumeiden hallussapidosta, asianajajien mukaan todellinen syy on poliittinen toiminta

Italia lisää koronavirustoimia, ihmiset panikoivat – maassa on vahvistettu jo kuusi koronaviruskuolemaa

Elokuvamoguli Harvey Weinstein on tuomittu seksuaalirikoksista – vakavimmat syytteet hylättiin

Saksassa karnevaaliyleisöön ajanutta epäillään murhan yrityksistä

Nevadassa voittanut Sanders demokraattien ykkössuosikki presidenttiehdokkaaksi

Italiansuomalaiset varautuvat koronavirusepidemian leviämiseen – "Minusta on hyvä, että ollaan mieluummin vähän liian varovaisia", sanoo suomalaiskirjailija Vera Vala

Miljonääri Peter Nygård kommentoi HS:lle raiskausväitteitä: Opportunististen naisten yrityksiä hyötyä metoo-liikkeestä, Bahaman-naapurin rahoittama salaliitto

EU-komissio: Päätös sisärajatarkastusten aloittamisesta koronaviruksen vuoksi kuuluu jäsenmaille

Saksan kristillisdemokraatit kiirehtivät johtajaratkaisua – ylimääräinen puoluekokous pidetään jo kahden kuukauden kuluttua

Trump aloittaa ensimmäisen vierailunsa Intiassa – Trumpin ja Intian pääministerin Modin välejä on kuvattu lämpimiksi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.